Szoboszlai mégis jókor ment le, a visszatérők góljai

A magyar válogatott idei utolsó mérkőzésén 2-1-re legyőzte Görögországot. Az első gólt a szemsérülése után visszatért Sallai Roland, a győztes találatot a Szoboszlai Dominik helyére a hosszabbításban beküldött, súlyos sérülés után felépült Kalmár Zsolt szerezte.

2022. 11. 21. 5:45
Szoboszlai Dominik Sallai Roland Dzsudzsák Balázs
Magyarország-Görögország Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott idei utolsó mérkőzésén 2-1-re legyőzte a görög válogatottat a Puskás Arénában. Miközben a mérkőzés felvezetése Dzsudzsák Balázs búcsújáról szólt, a magyar gólokat két nagy visszatérő szerezte: Sallai Roland és Kalmár Zsolt. Utóbbi alig néhány másodperce foglalta el a pályán Szoboszlai Dominik helyét, amikor megszerezte a győztes gólt.

SZOBOSZLAI Dominik; KALMÁR Zsolt
nem bánta, hogy nem ő lőtte a szabadrúgást (Fotó: MTI/Mónus Márton)

– A legfontosabb, hogy nyert a csapat – hangsúlyozta a Dunaszerdahely középpályása, de azért nem titkolta az sem, mennyit jelentett számára ez a találat, hiszen a novemberi meccsek előtt legutóbb tavaly tavasszal szerepelhetett a nemzeti csapatban, amikor súlyos sérülést szenvedett Andorra ellen.

– Nagyon sokat küzdöttem azért, hogy újra itt legyek, nagyon örülök, hogy gólt szereztem. Ráadásul az utolsó percben született, felrobbant a stadion, ennél szebb zárása nem is lehetett volna az évnek – örvendezett Kalmár Zsolt, akihez először Szoboszlai szaladt oda a gólja után. – Annyit mondott nekem, hogy rosszkor ment le, hiszen nagyon jó szögből járt a szabadrúgás. Ha pályán lett volna, biztosan ő lövi.

Amikor viszont Szoboszlait kérdezték arról, hogy rosszkor jött-e le, már az eredményre utalva válaszolt.

– Úgy látszik, nem rosszkor. Nagyon örültem, hogy Kalmár Zsolt visszatért és góllal tudott beszállni, szükségünk lesz rá – nézett már előre a jövő évi Európa-bajnoki selejtezősorozatra Szoboszlai, aki arról is beszélt, hogyan lett ő a válogatott új csapatkapitánya.

A németek ellen , amikor rám adta a karszalagot, egyáltalán nem számítottam rá. Számomra az volt az év csúcspontja, nyilvánvalóan a győzelem miatt is. Ezt követően már gondoltam, hogy számításba jövök, de ekkor még nem dőlt el semmi, végül a csapat és a főnök mellettem döntött. Próbálom továbbvinni Dzsudzsák és Szalai örökségét, és kijutni Eb-re vagy vb-re a válogatottal – szögezte le Szoboszlai.

A görögök elleni első gól szerzője, Kalmárhoz hasonlóan visszatérőnek számít. Bár a Freiburg támadója nem hagyott ki olyan sokat, mint a DAC játékosa, a játék közben viselt maszk gyorsan emlékeztet mindenkit veszélyes sérülésére.

– Nagyon megijedtem, főleg, amikor az orvosok mondták, hogy pár milliméter választott el attól, hogy elveszítsem a látásomat. Nagyon nehéz időszakon vagyok túl, de szerencsére most már újra fitt állapotban érzem magam, és ezt támasztja alá a gól is. Remélem, jövőre is így tudom folytatni – fogalmazott Sallai, aki négy góljával idén a nemzeti csapat legeredményesebb játékosa volt.

Borítókép: Sallai Roland és ünnepli előbbi gólját (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.