időjárás -5°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Marco Rossi álmodni sem mert volna ilyen remek esztendőről

Pajor-Gyulai László
2022.12.09. 11:29 2022.12.09. 14:50
Marco Rossi álmodni sem mert volna ilyen remek esztendőről

Marco Rossi a Nemzeti Sport kérésére felelevenítette a magyar labdarúgó-válogatott legfontosabb pillanatait 2022-ből, végigvette a sok sikert és a kevesebb kudarcot. Megosztotta az olvasókkal az érzéseit is, és összegezve 2022-t szerényen, de bizakodva várja 2023-at.

Kicsit rendhagyó interjút készített a Nemzeti Sport a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával, Marco Rossival. Az interjú kivételesen nem beszélgetés, hanem emlékidézés, a lap és a kapitány végigmegy a csapat idei eseményein, Marco Rossi utólag értékeli, helyükre teszi azokat, és elárulja azt is, hogy milyen érzésekkel gondol vissza rájuk.

Így például megtudhatjuk, hogy bár az év első mérkőzésén itthon kikaptunk 1-0-ra Szerbiától, a kapitány még ma is elégedett azzal a találkozóval, ahogyan ő fogalmaz, évkezdésnek jó volt. Elmondja, hogy a következő, belfasti meccs az utolsó negyedóráig rendben volt, ám annak a gyenge tizenöt percnek is hasznát vették a későbbiekben. Felidézi azt a percet, amikor élete során először hallgatta az olasz himnuszt ellenfélként, hogy milyen volt a Puskás Arénában harmincötezer gyerek előtt játszani, és megállapítja, hogy a németek elleni hazai mérkőzés szakmailag szinte tökéletes lett. 

Természetesen szóba kerül az angolok legyőzése 4-0-ra idegenben, a németek elleni siker, amelyet a visszavágó követett az olaszokkal, és ez a találkozó nagyon különleges volt neki: – Döntetlen is elég lett volna a csoportelsőséghez, sajnos megint megvertek minket az olaszok. Más kérdés, hogy az egész sorozatban csak tőlük kaptunk ki. Ahogy Budapesten futballoztunk ellenük, az alapján többet érdemeltünk volna, de Gianluigi Donnarumma bizonyította: ha egy klasszisnak jó napja van, nehéz rajta kifogni. Amikor nagyon kellett volna, Fortuna is elpártolt tőlünk, de ez is csak arról árulkodik, amit állandóan hangoztatok: mindent megtehetsz a siker érdekében, de ha nincs szerencséd a fontos momentumokban, nem biztos, hogy eléred a célodat. S amire a cesenai mérkőzés kapcsán utaltam: amikor a magyar szurkolók elkezdtek tapsolni az olasz himnusz alatt, hátborzongató volt. Életem végéig a szívemben őrzöm, amit akkor éreztem. 
Természetesen szóba kerül a zárás, például Dzsudzsák Balázs búcsúja is. Összegezve Marco Rossi azt mondja, álmodni sem mert ilyen esztendőről, és szerényen, de bizakodva várja 2023-at. A teljes interjút ide kattintva olvashatja el. 

Borítókép: Marco Rossi az idén többször is megtapsolhatta a játékosait (Fotó: Hannibal Hanschke)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.