időjárás 15°C Irén , Írisz 2023. március 25.
logo

Pelé a kórházból üzent, igyekezett mindenkit megnyugtatni

Magyar Nemzet
2022.12.04. 11:27 2022.12.04. 14:36
Pelé a kórházból üzent, igyekezett mindenkit megnyugtatni

A kórházban kezelt legendás futballista, Pelé ismét a kórházból üzent az érte aggódóknak, miután elterjedt a hír, hogy leállították a kemoterápiás kezelését, miután az nem hozta meg a remélt eredményt.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a vastagbélrákja miatt folyamatos kezelés alatt álló Pelé sokadjára is kórházba került. Brazíliai beszámolók szerint a szervezete már nem reagál a kemoterápiára, ezért leállították azt, és ehelyett hospice-ellátásban részesül, az orvosok így próbálják megkönnyíteni az utolsó napjait.

A háromszoros világbajnok közleményben reagált a hírekre, és köszönetet mondott a támogatásért.

„Kedves barátaim, szeretném ha mindenki nyugodt és optimista maradna. Erős vagyok, nagyon bizakodom, miközben a megszokott módon részt veszek a kezeléseken. Szeretném megköszönni az orvosoknak és a nővéreknek a segítséget, amit tőlük kaptam. Hiszek Istenben, és energiával tölt fel az összes szeretetteljes üzenet, amit tőletek kapok a világ minden tájáról. És figyelem Brazíliát is a világbajnokságon! Köszönet mindenért” – írta Pelé az Instagram-oldalán, ahol ezzel egyetemben egy orvosi jelentést is megosztott, amely szerint a 82 éves exfutballista állapota stabil, és a szervezete jól reagál a légúti fertőzésre kapott kezelésre.

Borítókép: Peléről készült falfestmény Sao Paulóban (Fotó: AFP/Miguel Schincariol)


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.