időjárás 1°C Dorottya , Dóra 2023. február 6.
logo

Kitartás, Király! – Pelé életéért aggódnak szerte a világon

Magyar Nemzet
2022.12.03. 18:50 2022.12.03. 19:14
Kitartás, Király! – Pelé életéért aggódnak szerte a világon

Pelé ismét kórházba került. A brazilok legendája, a labdarúgás történetének egyetlen háromszoros világbajnoka súlyos, gyógyíthatatlan beteg, vastagbélrákkal küzd. A jelen és a múlt futballsztárjai jobbulást kívánnak neki, és arra buzdítják az embereket, hogy imádkozzanak érte.

Pelé nagyon beteg. 2021 szeptemberében diagnosztizálták nála a vastagbélrákot, s a lehető legjobb gyógykezelés dacára nem javul az állapota. Múlt hét kedden ismét kórházba került, és a Folha de Sao Paulo brazil lap értesülései szerint az orvosok arra jutottak, hogy Pelé betegsége gyógyíthatatlan, a szervezete nem reagál megfelelően a kemoterápiás kezelésre, ezért azt meg is szakították, s már inkább csak a fájdalmát csillapítják az Alber Einstein Kórházban, miközben légzési nehézségei is vannak.

Az orvosok a közleményükben azt írták, hogy stabilizálták a világhírű labdarúgó állapotát, akinek azonban még a további napokban is a kórházban kell tartózkodnia.

Ezen a videón az látható, hogy Pelé a fájdalmai dacára sem vesztette el a jó kedélyét. Ő maga a minap az Intagram-oldalán üzent az érte aggódóknak:

– Barátaim! Kórházban vagyok, ahová minden hónapban be kell feküdnöm. Jó érzés támogató üzeneteket kapni. Köszönöm Katarnak az elismerést, és mindenkinek, aki igyekszik felvidítani.

Pelé lánya szombaton szintén posztolt, és azt írta, jobban van az édesapja.

– Riasztó hírek jelentek meg az édesapám egészségi állapotával kapcsolatban. Igen, kórházban van, és gyógyszeres kezelést kap. Ott vagyunk vele, és ígérem, hogy az új évben majd felteszek néhány képet róla. Nagyon nagyra értékeljük az érte való aggodalmat és az őt övező szeretetet – írta Kely Nascimento.

Fotó: AFP

Péntek este, a Brazília–Kamerun mérkőzésen a brazil drukkerek hatalmas, Pelét ábrázoló drapériát terítettek ki a lelátón.

A világ több futballsztárja is olyan felhívást tett közzé a közösségimédia-felületén, hogy imádkozzanak Pelé gyógyulásáért. S nem csak a brazilok!

Imádkozzunk a Királyért! – írta Kylian Mbappé. Vinícius, Rodrygo és a több brazil sztár pedig kitartásra biztatja a brazil legendát.

A világbajnokság szervezői is igyekeznek bátorító üzeneteket eljuttatni Peléhez. Szombaton több drón vonta fel Doha fölött a levegőbe Pelé mezét, a Kalifa-stadion előtti tornyon pedig a portréját vetítették ki.

Fotó: AFP

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Pelé tudja, honnan várhat segítséget (Fotó: AFP)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.