Pelé állapota súlyosbodott, a legendát kezelő kórház rossz hírt közölt

Bár a kezelését végző kórház két hete arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy folyamatosan javul Pelé állapota, szerda éjjel azt közölte, hogy a legendás brazil labdarúgó állapota súlyosbodott.

Magyar Nemzet
2022. 12. 22. 6:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 82 éves Pelénél tavaly augusztusban diagnosztizáltak vastagbélrákot, ami miatt többször is kórházi kezelést kapott. November 29-én újra kórházba került, de az Egyesült Államokban élő lánya, Kelly Nascimento akkor azt mondta, hogy édesapja a korábbi médiaértesülésekkel szemben nincs életveszélyben, a vastagbélrák elleni gyógyszeres kezelését állítják be az orvosok. A katari világbajnokságon a brazil válogatott szövetségi kapitánya, Tite az akkor már biztos nyolcaddöntős csapat nevében mielőbbi gyógyulást kívánt Pelének. Ezt sok neves labdarúgó is megtette, többek között a francia válogatottból a saját közösségi oldalán üzent a brazil legendának, mint írta: „Imádkozzunk a királyért.” 

A futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnokáról a Sao Pauló-i Albert Einstein Kórház december 6-án adott tájékoztatást, jelezve, hogy Pelé életjelei stabilak, s a kezelését továbbra is egy átlagos kórházi szobában végzik.

Az egészségügyi intézmény legfrissebb, közép-európai idő szerinti szerda éjjeli közleménye szerint azonban Pelé állapota rosszabbodott a rákbetegségének elhatalmasodása, valamint a vese- és szívfunkcióiban fellépő zavarok miatt. A kórház közölte, a brazil legenda továbbra is egy átlagos kórteremben fekszik, ahol megkapja a szükséges ellátást.

Lánya az Instagram-oldalán számolt be arról, hogy édesapja nem lehet otthon a karácsonyi ünnepek alatt, és a család továbbra is köszöni azt a rengeteg szeretetet amit kap Brazíliából és a világ minden tájáról.

„A szeretetetek, az imáitok megnyugtatók, mert tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül” – posztolta Kelly Nascimento.

Pelé 1958-ban, 1962-ben és 1970-ben nyert vb-t a brazil válogatottal, amelyben 92 találkozón 77 gólt szerzett.

Borítókép: Pelé a karácsonyi ünnepeket sem töltheti otthon (Forrás: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.