Éledezik a magyar légió, ám egyelőre még nem játszott főszerepet

Egy magyar légiós váltott eddig klubot télen, Kleinheisler László Eszékről Athénba költözött, ám vasárnap még nem mutatkozott be az új csapatában. Több magyar válogatott is pályára lépett a héten, Balogh Botond kétszer is kezdő volt az olasz másodosztályú Parmában, sajnos olyan öngól fűződik a nevéhez, amelyről nem tehetett, de elkövetett egy tizenegyest érő szabálytalanságot is. Gólt sajnos egyik légiósunk sem szerzett.

2023. 01. 16. 6:12
Inter-Parma
Forrás: Inter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre több európai országban ébredt fel vagy ébredezik a futball január közepére, és egyre több magyar légiós tért vagy tér vissza a pályára. Nagy változást nemigen hozott az életükbe a rövidebb-hosszabb téli szünet, de persze azért akad kivétel is. Ez Kleinheisler László, aki a múlt héten elköszönt a horvát NK Osijektől és Görögországba, a Panathinaikoszhoz szerződött. Azt tudni lehetett, hogy távozik Eszékről, ám a Dinamo Zagrebbel boronálta össze a helyi sajtó, ezért inkább csak pletykának tűntek az athéni klubbal kapcsolatos hírek, majd mégis igazak lettek.

 

– Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal büszkélkedő klubhoz tudtam szerződni, mint a Panathinaikosz. Tisztában vagyok vele, hogy Puskás Ferenc mély nyomokat hagyott a klub történelmében. Hatalmas felelősség itt futballozni, az ő örökségéhez méltó módon szeretnék én is bizonyítani a Panathinaikoszban. Bízom benne, hogy a klubváltásomból a válogatott is profitálhat és még inkább segíteni tudom a nemzeti csapatot, ha a szövetségi kapitány számít rám – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak az átigazolása kapcsán Kleinheisler László, akinek csapata vasárnap este még nélküle játszott bajnoki meccset a PASZ Janina otthonában.

Cipruson már javában újra zajlik a bajnokság, de a hét közben kupameccseket is játszottak a csapatok. Az AEK Larnaca az utóbbiban lépett pályára szerdán a Nea Szalamis vendégeként, és Gyurcsó Ádámot végig a soraiban tartva 4-0-s vereséget szenvedett. Vasárnap bajnoki mérkőzésen az Arisz Limassolt fogadta, és fordulatos találkozón, kétgólos hátrányból fordítva 4-3-ra nyert, Gyurcsó Ádám ezúttal is kezdett, a 84. percben cserélték le. csapata, az Omonia Nicosia hétfő este fogadja majd az AEL együttesét.

Az olasz másodosztályban is egymás mellett fut a bajnokság és a kupa. Hétfőn a Parma az élvonal legjobbjai közé tartozó Internazionale vendége volt, és hősies küzdelemben csak hosszabbításban kapott ki 2-1-re és esett ki a kupából úgy, hogy Balogh Botond végigjátszotta a találkozót. A Parma közel volt a nagy meglepetéshez, de a 88. percben jött az egyenlítés: a kapu előterébe ívelt labdát Balogh röviden fejelte ki Edin Dzeko elől, és az így helyzetbe kerülő Lautaro Martínez a kapu bal oldalába lőtt. Ez volt az Inter első, kaput eltaláló lövése a meccsen, ráadásul a labda még meg is pattant…

A Parma a bajnokságban szombaton a Bari vendége volt, és 4-0-ra kikapott. Balogh Botond ezúttal is végig a pályán volt, az 5. percben a marokkói válogatott Valid Seddira lövésénél próbált becsúszva keresztezni, de a saját kapujába talált, Gianluigi Buffon nem tudott védeni. Egyes források – így például a Parma honlapja – ugyan a marokkói támadónak adták a találatot, de többek között a Serie B hivatalos honlapja is öngólként könyvelte el, más kérdés, hogy inkább csak felpattant a magyar játékoson a labda, ha nem ér bele, valószínűleg akkor is kapura megy. Ezt követően további három gólt szerzett a Bari, kettőt tizenegyesesből – mindkét büntetőt Seddira értékesítette. Az első tizenegyest megelőzően a magyar védő szabálytalankodott, a negyedik gólt pedig mellőle fejelte Eddy Salcedo. Az ugyancsak az olasz másodosztályban szereplő a lecserélése előtt 68 percet játszott a Cittadellától hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedő Pisában.

 

A BARI ÉS A PARMA MÉRKŐZÉSÉNEK AZ ÖSSZEFOGLALÓJA

A holland kupában az AZ Alkmaar Kerkez Milost a 86. percig bevetve 4-1-re legyőzve az Exelsiort jutott tovább, majd szombaton a bajnokságban a Heerenveen otthonából hozta el egy 2-0-s sikerrel a három pontot, a magyar válogatott védő ezt a találkozót végigjátszotta. A török élvonalban a Galatasaray 4-0-lal küldte haza azt a Hataysport, amelynek a keretéből hiányzott Varga Kevin, a Fenerbahce pedig a Gaziantep vendégszeretetét élvezhette, és nyert 2-1-re Szalai Attilával a védelemben. Az angol második vonalban a Middlesbrough 2-1-re nyert a Callum Stylest végig bevető Millwall ellen.

Borítókép: Balogh Botond derekasan harcolt az Inter ellen (Fotó: Inter)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.