José Mourinho, akit az Isten is James Bond főgonoszának teremtett

A két James Bond-filmet is rendező Sam Mendes arról beszélt, hogy a filmbeli 007-es ügynök következő főgonosza José Mourinho lehetne, nála jobb jelölt ugyanis aligha akadna a szerepre. Már csak az a kérdés, hogy ezt dicséretnek vagy kritikának kell-e értelmeznie az AS Roma vezetőedzőjének.

Magyar Nemzet
2023. 01. 02. 18:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sam Mendes rendezte a James Bond-sorozat 2012-es Skyfall és a 2015-ös Spectre – A Fantom visszatér című részeit. Az utóbbi idők egyik legsikeresebb filmrendezőjét arról kérdezték, hogy ha rajta múlna, ki lenne James Bond következő főellensége.

– Ki lenne nagyszerű főgonosz? José Mourinho. Nála jobb nem akadna a szerepre – jegyezte meg viccesen Mendes a Marca cikke szerint. Azt is hozzátette, hogy Mourinho a ravasz mosolyával és a pályán is gyakran bemutatott magánszámaival minden olyan jegyet egyesít magában, ami egy James Bond-főgonosz sajátja.

Csak érdekességképpen: korábban olyan színészek játszották James Bond főellenségét, mint Telly Savalas, Rami Malek és Christoph Waltz.

José Mourinho mostanában kapós

Nem James Bond főgonosza az egyetlen szerep, amellyel szóba hozták Mourinhót az elmúlt hetekben. Portugáliában arról cikkeztek, hogy ő lehet a válogatott új szövetségi kapitánya, miután a vb-negyeddöntős kiesés után Fernando Santos távozott a csapat éléről. Állítólag Mourinho hajlott is volna a feladatra, de az időzítés rossz volt, ugyanis az AS Roma élén mindenképpen be akarta fejezni az idényt, így kútba esett a lehetőség.

Mourinho tavaly megnyerte a Konferencia-ligát a Romával, így ő lett az első edző a világon, aki a jelenlegi mindhárom európai kupasorozatban győzni tudott (a BL-t 2004-ben és 2010-ben, az El-t és elődjét pedig 2003-ban és 2017-ben nyerte meg).

Főgonoszi képességeit gyakorta megmutatja, áprilisban még önmagához képest is durván kiosztott egy olasz újságírót, akinek azt mondta, hogy becsinál a gatyájába előtte.

Az AS Roma 15 forduló után a hetedik helyen áll a Serie A-ban.

Borítókép: José Mourinho (Fotó: Anadolu Agency/AFP/Claudio Pasquazi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.