Megvan a válogatott keret, amelynek ki kell jutnia az Eb-re

Bő két hét múlva fontos Európa-bajnoki selejtezőket játszik a magyar női kosárlabda-válogatott, előbb Izlanddal, majd Romániával mérkőzik meg február 9-én és 12-én Miskolcon. Székely Norbert szövetségi kapitány elmondta, miért nagy a jelentősége a kijutás szempontból a két találkozónak, és kihirdette a tizenhatos keretét, amely február 3-án kezdi majd meg a felkészülést.

Magyar Nemzet
2023. 01. 24. 16:53
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A diósgyőri női kosárlabdacsapat nagyszerűen teljesít az Euroligában és a bajnokságban is, így érthető, hogy Miskolcon most nagy érdeklődés kíséri a sportágat. Ebből igyekszik hasznot húzni a válogatott is, amely február 9-én Izland, majd 12-én Románia ellen zárja az Európa-bajnoki selejtezőket, és a szövetség mindkét meccset a DVTK Arénában rendezi meg. A jegyek már megvásárolhatóak, és a remények szerint sokan biztatják majd a magyar csapatot még úgy is, hogy két biztos győzelem születik majd, ám a különbség egyáltalán nem közömbös. Ezt Székely Norbert szövetségi kapitány így részletezte a szövetség honlapján:

– Itt nincs kérdés, a cél az Eb-re való kijutás, ami, hangsúlyozni szeretném, még nincs meg! Nagyon fontos, hogy ezt mindenki tudja, s megértse. Amint bejövünk az edzőtáborba, csak ez lehet a fókuszunkban. De ezzel a lányok is pontosan tisztában vannak, nincs senkinek motivációs gondja. Az első meccs lesz az, ami életbevágó, már abban a tekintetben, hogy mennyi lesz a különbség. Ugyanis Izland végez minden bizonnyal a csoportunkban a harmadik helyen, így a legjobb másodikok rangsorába mi a két Izland elleni meccsünk eredményét visszük magunkkal. Megvizsgálva az összes csoportot, ha nagy különbséggel nyerünk az északiakkal szemben, s bármennyivel legyőzzük a románokat, jó eséllyel ott vagyunk a nyári Eb-n. Ez elég nagy motivációt jelent.

Székely Norbert kedden kihirdette a tizenhatos bő keretét, amelynek a tagjai február 3-án, pénteken találkoznak Miskolcon, és a szokásoktól eltérően ott, és nem pedig a székesfehérvári edzőközpontban készülnek fel a selejtezőkre. A magyar válogatott 2-2-es mérlegével jelenleg a második helyen áll a C csoportban Spanyolország mögött. A két rendező ország, Szlovénia és Izrael mellett a 10 csoportelső és a 4 legjobb csoportmásodik jut majd ki a kontinenstornára, jelen állás szerint a mieinknek nagyon jó esélyeik vannak arra, hogy 2019 után ismét ott legyenek az Eb-n.

A keret: Aho Nina (DVTK-Hun-Therm), Dombai Réka (SERCO UNI Győr), Dubei Debóra (SERCO UNI Győr), Goree Cyesha (Atomerőmű KSC Szekszárd), Horváth Bernadett (Ludovika Csata), Kányási Veronika (DVTK-Hun-Therm), Kiss Angelika (DVTK-Hun-Therm), Kiss Virág (NKA Universitas PEAC), Lelik Réka (Castors Braine – Belgium), Mérész Beatrix (Basket Team Crema – Olaszország), Miklós Melinda (Atomerőmű KSC Szekszárd), Studer Ágnes (Atomerőmű KSC Szekszárd), Tóth Franka (E.ON ELTE BEAC), Török Ágnes (SERCO UNI Győr), Varga Alíz (Sopron Basket), Wentzel Nóra (NKA Universitas PEAC). 

Borítókép: A magyar válogatott a legutóbbi mérkőzése előtt a spanyolországi Huelvában (Fotó: fiba.com)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.