Carlo Ancelotti bejelentette, mikor távozik a Real Madrid éléről

A kilencedik trófeáját szerezte Carlo Ancelotti a Real Madrid vezetőedzőjeként, miután szombat este csapatával megnyerte a klubvilágbajnokság döntőjét a szaúdi al-Hilal ellen Marokkóban. A Real olasz mestere ezután a jövőjéről tett kijelentést, és a sokat támadott Vinícius Júnior pihentetéséről is szót ejtett.

Magyar Nemzet
2023. 02. 12. 7:56
Real Madrid v RB Leipzig: Group F - UEFA Champions League
SOCCER-CHAMPIONS-MAD-RBL/REPORT Fotó: NurPhoto via AFP/DAX IMAGES
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jó hangulatban érkezett Carlo Ancelotti a klub-vb döntőjét követő sajtótájékoztatóra, hiszen a Real Madrid 5-3-ra legyőzte az al-Hilal együttesét, s ezzel megszerezte idei első trófeáját. Ráfért a csapatra a siker, mert egyébként nem volt jó passzban: ebben az évben a spanyol Szuperkupát már elveszítette, a La Liga legutóbbi fordulójáben pedig kikapott a Mallorcától, így a hátránya már nyolc pont a bajnoki éllovas Barcelona mögött.

Real Madrid
Carlo Ancelotti vezetésével a kilencedik címüket ünnepelték a Real Madrid játékosai Fotó: AFP

Természetesen ebben a helyzetben Ancelotti jövője is foglalkoztatja a sajtót, a 63 éves olasz edző előbb 2013 és 2015 között irányította a Real Madrid csapatát, majd másodjára 2021 óta vezeti az együttest. A mostani klub-vb-cím volt a kilencedik trófea, amelyet az ő vezetésével szerzett meg a Real.

Carlo Ancelotti minden fronton küzdene

– Nem megyek el innen addig, amíg ki nem rúgnak – jelentette ki Ancelotti a jövőjét firtató kérdésre a Marca beszámolója szerint. Ezzel eloszlatott minden kétséget, szándéka szerint legalább kitölti a jelenlegi, 2024 nyaráig szóló szerződését a királyi gárda élén, de a szavaiból ítélve tovább is maradna, ha a klub erre igényt tart.

Ancelotti a Real Madrid idénybeli további sikereinek a lehetőségéről is pozitívan beszélt – a Spanyol Kupában a Barcelona lesz az ellenfele a negyeddöntőben, a Bajnokok Ligájában pedig a Liverpoollal találkozik a legjobb tizenhat között.

– Folyamatosan javulunk, és ez a cím további lendületet adhat, hogy küzdjünk minden fronton, amelyen még harcban vagyunk. És ezt garantáltan meg is fogjuk tenni – ígérte Ancelotti. – Fontos játékosaink tértek vissza, mint például már Éder Militao is bevethető, és mindannyian fejlődnek.

A Real Madrid sztárjának nem árt a pihenő 

Kérdezték az olasz edzőt Vinícius Júniorról is, aki hónapok óta nyomás alatt van az őt egyre gyakrabban érő rasszista támadások és az ellenfelek védőinek vele szemben mutatott durva játéka miatt, ami különösen a Mallorca elleni legutóbbi vereség után volt központi téma a Real Madrid életében. A brazil szélső a klub-vb döntőjében két gólt és egy gólpasszt jegyzett, és őt választották meg a torna legjobb játékosának.

– Vinícius továbbra is fejlődik, ahogy az egész csapat – fogalmazott Ancelotti. – Megnyertük a Bajnokok Ligáját és a klub-vb-t, ezeknek a sikereknek ő is fontos részese volt. Nagy különbséget jelent a meccseken, fontos gólokat lő. A Mallorca elleni vereség neki is fájt, de hajtotta a győzelem iránti vágy, és ezt meg is mutatta a pályán. Most kap egy kis pihenőt, aztán az Osasuna ellen visszatér. Nem mutatja a fáradtság jeleit, de egy kis pihenés nem árt neki sem.

A Real Madrid legközelebb szerdán lép pályára a La Ligában az Elche ellen, a jelek szerint nélkül, aztán szombaton látogat az Osasuna otthonába a bajnokságban.

Borítókép: Carlo Ancelotti önszántából nem távozna a Real Madrid éléről (Fotó: DAX Images/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.