Csercseszov megalázta, majd kiosztotta az egyik játékosát

Sztanyiszlav Csercseszov nem tűr lazítást és fegyelmezetlenséget. A Ferencváros vezetőedzője ezt azzal bizonyította a Kisvárda ellen 0-0-ra végződött bajnoki mérkőzésen, hogy csupán negyedóra után lecserélte a csereként beküldött Carlos Auzquit. Az ilyen döntés megalázó a labdarúgásban, de az orosz tréner nem alaptalanul cselekedett így, az argentin csatár gyenge teljesítményt nyújtott, amit Csercseszov nyíltan szóvá is tett.

Magyar Nemzet
2023. 02. 11. 22:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 0-0-ra végződött Kisvárda–Ferencváros mérkőzésen Carlos Auzqui a 60. percben Marquinhos helyére állt be, de bő fertályóra múltán már el is hagyta pályát. Nem sérülés miatt, hanem Sztanyiszlav őt is lecserélte a 76. percben, Wingót küldve be a helyére. 

Szokatlan az ilyen döntés a labdarúgásban, azt is mondhatnánk, egy futballistát ennél jobban nem lehet megalázni. Először a társak sem értették, hogy mi is történik, miként az az M4 Sport videóján látható. Ám Csercseszovnak volt oka arra, hogy így járjon el.

Auzquinak a neki rendelt 16 percben egyetlen említésre méltó megoldása volt: egy könnyű passzt elhibázott és a kontrából a Kisvárda majdnem gólt szerzett. 

– Előbb más játékosokról szeretnék beszélni, mert szeretem megtisztelni azokat a futballistákat, akik jól végzik a dolgukat a pályán. Nem azokkal szeretnék foglalkozni, akik nem így tesznek – Sztanyiszlav Csercseszov így felelt arra a kérdésre a találkozó után, hogy miért cserélte le az argentin szélsőt. a sokat sejtető válasz.

Auzqui esete később ismét terítékre került a sajtótájékoztatón. Amikor Carlo Ancelotti kifakadásáról kérdezték az orosz edzőt – a Real Madrid trénere alaposan leteremtette a lecserélt Rodrygót, amiért nem volt hajlandó vele kezet fogni –, ő így reagált:

– Nekem nem kézfogásra van szükségem a játékosoktól, hanem teljesítményre. Én is készülök meccsről meccsre, a játékostól is elvárom, ha beáll, akkor teljesítsen. Ha valakit beállítok a 60. percben, annak segítségünkre kell lennie, ha ez nincs, akkor jön a következő ember. A Ferencvárosról beszélünk, ezt a klubot tisztelni kell!

Auzqui gyenge produkciója hátterében talán az áll, hogy chilei Colo-Colo ajánlatott tett érte, amit azonban az FTC nem fogadott el.

Sztanyiszlav Csercseszov sportszerűen elismerte, hogy a Kisvárda remekül játszott, mindkét csapatnak voltak a helyzetei. S persze sajnálkozott amitt, hogy Mohamed Besic megsérült. A védekező középpályás állapotáról részletekről nem tudott szolgálni.

 

Török László nem firtatta a VAR döntését

A mérkőzés egyetlen – kisvárdai – gólját a játékvezető a VAR-vizsgálat után nem adta meg. Török László, a hazaiak vezetőedzője nem kívánta firtatni a döntést helyességét.

– Minden elismerésem és dicséretem a csapatnak. Az első félidőben nagyon fegyelmezetten játszottunk első sorban védekezésben. A megbeszéltek szerint mindenki a helyén volt, azt csinálta, amit kellett. A Ferencváros próbálta azt játszani, ami az erőssége, de nem tudott mögénk kerülni, nem találta a réseket, jól védekeztünk, viszont az átmenetünk nem volt tökéletes. A második félidőben már sikerültek a labdaszerzéseinkből az átmenetek, a gyors támadásépítések, feljebb tudtunk játszani. Az a játékrész a csapatunké volt, de sajnos nem sikerült érvényes gólt szereznünk – értékelte a találkozót Török László.

Labdarúgó NB I, 19. forduló

Péntek
Mezőkövesd–Mol Fehérvár 2-1 (1-1), Városi Stadion, 500 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Besirovic (35.), Drazsics (11-esből 93.), illetve Kastrati (34.); kiállítva: Szerafimov (92., Fehérvár)

Szombat
Kecskemét–Bp. Honvéd 2-2 (2-2), Széktói Stadion, 2527 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Katona B. (16.), Szuhodovszki (45.), illetve Domingues (19., 25.)
Kisvárda–Ferencváros 0-0, Várkerti Stadion, 2800 néző, jv.: Farkas.
Debrecen–Paks 2-1 (0-0), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2041 néző, v.: Karakó. Gólszerzők: Dreskovic (92.), Do. Babunski (95.), illetve Varga B. (56.)

Vasárnap
Puskás Akadémia–Zalaegerszeg 15.00
Vasas–Újpest 17.30

Borítókép: Carlos Auzqui a bűnbak (Fotó: Fradi.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.