A Ferencváros talán már bánja a múlt heti döntését

A VAR is fontos szerepet játszott a labdarúgó NB I rangadóján.

Magyar Nemzet
2023. 02. 11. 18:59
Ryan Mmaee
Kisvárda Ferencváros labdarúgó NB I 2023 Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros megnyugtató előnnyel rendelkezik az NB I élén, a magyar bajnok háza táján fél szemmel már márciusra, az Európa-liga nyolcaddöntőjére tekinthetnek előre. S a nemzetközi kupameccs szempontjából Kisvárdán, az NB I 19. fordulójának rangadóján nagyon rosszul járt az FTC. 

A találkozón ugyanis le kellett cserélni Muhamed Besicet. A bosnyák védekező középpályásnak az M4 Sport információi szerint a térdszalagja sérült meg, ami nem sok jót sejtet. S a veszteség éppen a legérzékenyebb pozícióban érte a Fradit a közelgő El-párharc előtt.

A Berlinbe távozott helyére ugyanis az FTC nem tudott igazolni januárban, erre majd nyáron lehet esélye a klubnak.

Ennek ellenére az FTC úgy döntött, hogy nem nevezi a korábbi magyar válogatott játékosát, Sigér Dávidot a nemzetközi keretébe, inkább az őszinél eggyel kevesebb játékosa lesz a poszton. Lehet, hogy ezt a döntést Besic sérülése után már bánja a klub.

A Ferencváros bosnyák játékosa mellett kis híján a mérkőzést is elveszítette, ám a VAR a címvédő segítségére sietett. A második félidő elején középre ütötte ki a labdát egy beadás után, Janisz Karabeljov pedig a kapuba lőtt. Csakhogy a videós visszanézés után a játékvezetői stáb úgy döntött, hogy a Ferencváros kapusát lesről induló hazai játékos akadályozta, így maradt a 0-0 – végül egészen a lefújásig.

Labdarúgó NB I, 19. forduló

Péntek
Mezőkövesd–Mol Fehérvár 2-1 (1-1), Városi Stadion, 500 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Besirovic (35.), Drazsics (11-esből 93.), illetve Kastrati (34.); kiállítva: Szerafimov (92., Fehérvár)

Szombat
Kecskemét–Bp. Honvéd 2-2 (2-2), Széktói Stadion, 2527 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Katona B. (16.), Szuhodovszki (45.), illetve Domingues (19., 25.)
Kisvárda–Ferencváros 0-0, Várkerti Stadion, 2800 néző, jv.: Farkas.
Debrecen–Paks 19.30

Vasárnap
Puskás Akadémia–Zalaegerszeg 15.00
Vasas–Újpest 17.30

Borítókép: Ryan Mmaee a kisvárdai darálóban (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.