Sigér Dávid számára sorscsapás a Fradi friss Európa-liga-kerete

Három változás történt a labdarúgó Európa-ligában (El) a márciusi nyolcaddöntőre készülő Fradi nemzetközi keretében. A legfontosabb viszont az, ami nem változott: Sigér Dávid az Aissa Laidouni eladásával a Fradi középpályáján keletkezett betöltetlen űr ellenére sem került be a tavaszi El-keretbe. A döntés nem sok jót sejtet a 14-szeres magyar válogatott számára.

Magyar Nemzet
2023. 02. 03. 20:40
SIGÉR Dávid
Labdarúgó NB I - Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good Fotó: MTI/Kovács Tamás

Három változás történt a labdarúgó Európa-ligában (El) a márciusi nyolcaddöntőre készülő Fradi nemzetközi keretében. A legfontosabb viszont az, ami nem változott: Sigér Dávid az Aissa Laidouni eladásával a Fradi középpályáján keletkezett betöltetlen űr ellenére sem került be a tavaszi El-keretbe. A döntés nem sok jót sejtet a 14-szeres magyar válogatott számára.

Sigér Dávid az ősszel érthető okokból nem volt tagja a Fradi nemzetközi keretének, hiszen nem sokkal a 2021-ben megrendezett Európa-bajnokság után, amelyen még szerepelt a magyar válogatott tagjaként, keresztszalag-szakadást szenvedett klubja edzésén. A hosszú kihagyással járó súlyos sérülést követően tavaly nyáron még nem nyerte vissza a korábbi formáját, hiszen csak a tavasz végén tért vissza a pályára.

Sigér Dávid nem került be az El-keretbe Fotó: Árvai Károly

Ezután azonban Sigér is abban bízott, hogy idővel sikerülhet elnyernie a sérülése idején szerződtetett Sztanyiszlav vezetőedző bizalmát, és a tavaszra kiharcolhatja a helyét a csapatban.

Sigér Dávid küzdeni akart

– Meg sem fordult a fejemben a távozás. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy mi történt az elmúlt egy évben, türelmesnek kell lennem. Nem várhatok semmit arra alapozva, hogy egy-másfél évvel ezelőtt a Fradi legtöbbször a kezdőben számított rám, és a válogatottba is rendszeresen meghívtak. Megint fel kell építenem azt a presztízst, azt a formát, és akkor lehet újra nagy álmokat dédelgetni – nyilatkozta lapunknak Sigér tavaly szeptemberben.

A tervei azonban nem alakultak a legjobban, hiszen az ősszel a magyar bajnokságban is csak elvétve kapott szerepet. Öt bajnokin összesen mindössze 193 percet futballozott az NB I-ben. Idén csapata mindhárom bajnokiján a kispadon ült, de pályára nem lépett.

Ezek alapján nem is meglepetés, hogy a Fradi nem nevezte Sigért a tavaszi El-keretbe, azonban időközben a körülmények is változtak, hiszen a télen távozott a Fradi középpályájának egyik motorja, aki a Bundesligában szereplő Union Berlinbe igazolt.

Laidouni helyére nem igazolt a Fradi

Ez reményt adhatott volna Sigér számára, főleg, hogy a Fradi a középpályára nem tudott igazolni. – Számos játékossal tárgyaltunk a box-to-box pozícióra, de különböző okok miatt ezt a posztot nem tudtuk betölteni – nyilatkozta Hajnal Tamás sportigazgató, aki szerint majd csak a nyáron tudnak reagálni Laidouni távozására.

Sigér Dávid azonban ebben a helyzetben sem kapja meg a lehetőséget az El-ben, noha a sérülése előtt a Fradiban rendszeresen szerepelt a kezdőben, a válogatott keretének pedig stabil tagja volt. Elképzelhető, hogy a 32 éves játékos már nem tudja ugyanazt a teljesítményt nyújtani, mint a sérülése előtt, és nem ő lenne az első a futballban, akinek a karrierje leszálló ágba kerül egy ilyen szerencsétlen sérülés miatt.

A téli igazolások játszhatnak az El-ben

Ami biztos, hogy a Fradi élt a három változtatási lehetőségével a tavaszi El-keretet tekintve, így mindhárom téli szerzemény, az egyaránt támadó Owuso Kwabena és Nikolai Baden Frederiksen, valamint a védő Myenty Abena is ott lehet nyolcaddöntőben. Ők a már említett Laidouni mellett Xavier Mercier és a távozóban lévő Franck Boli helyére kerültek be.

Borítókép: Sigér Dávid a Fradi mezében (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.