Kecskeméten olyan láttak a szurkolók, amit idén még senki

Szombat délután a Kecskemét és a Honvéd mérkőzésével folytatódott a labdarúgó NB I 19. fordulója. A mérkőzés 2-2-es döntetlent hozott, valamennyi találat az első félidőben született.

Magyar Nemzet
2023. 02. 11. 16:26
Kecskemét 20230211 Férfi Labdarúgás NB1 Kecskemét - Honvéd Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellentétes pozícióból várta az NB I 19. fordulójának első szombati mérkőzését a Kecskemét és a Honvéd: előbbi a második, utóbbi az utolsó előtti helyen állt a tabellán. A kispestiek a Magyar Kupában is rossz tapasztalatot gyűjtöttek a héten, hiszen a Vasas otthonában kiestek. Igaz, Dean Klafuric gratulált csapatának a játékhoz, és úgy nyilatkozott, nincs aggódnivaló Kispesten, a Honvéd szurkolói közül azért aligha ért mindenki egyet a horvát szakemberrel.

Kecskeméten sem kezdődött jól a mérkőzés kispesti szempontból: Katona Bálint nagyszerű góljával szerzett vezetést a hazai pályán játszó újonc.

A vendégek azonban tíz percen belül fordítottak: Brandon Domingues két gólt is lőtt Varga Ádám kapujába.

A Honvéd-játékosok két gólt ünnepelhettek, győzelmet nem (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

Egyenlített azonban a Kecskemét is, Szuhodovszki Soma találatával. A közönség a 2023-as naptári év leggólgazdagabb NB I-es első félidejét láthatta.

A második játékrészben nem tudták tartani ezt az eredményességet a csapatok, nem született újabb találat. A Kecskemét immár öt forduló óta veretlen, s biztosan megőrzi második helyét a fordulóban. A Honvéd négy forduló óta nyeretlen az NB I-ben, s kieső helyen maradt. Sőt, ha vasárnap a Vasas nyer, a kispestiek az utolsó helyen találják magukat.

Labdarúgó NB I, 19. forduló

Péntek
Mezőkövesd–Mol Fehérvár 2-1 (1-1), Városi Stadion, 500 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Besirovic (35.), Drazsics (11-esből 93.), illetve Kastrati (34.); kiállítva: Szerafimov (92., Fehérvár)

Szombat
Kecskemét–Bp. Honvéd 2-2 (2-2), Széktói Stadion, 2527 néző, jv.: Káprály. Gólszerző: Katona B. (16.), Szuhodovszki (45.), illetve Domingues (19., 25.)
Kisvárda–Ferencváros 17.00
Debrecen–Paks 19.30

Vasárnap
Puskás Akadémia–Zalaegerszeg 15.00
Vasas–Újpest 17.30

Borítókép: A Kecskemét továbbra is második a tabellán (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.