Az Alba Fehérvár most sem tudta elvenni a Falco pályaelőnyét

A férfikosárlabda bajnoki döntő első két mérkőzését a házigazda nyerte meg, így a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és az Arconic-Alba Fehérvár 1-1-ről folytatta az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot, a helyszín pedig Szombathely volt. Ezúttal egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól, végig fej fej mellett haladtak, az utolsó perceket viszont a hazai csapat bírta jobban, 84-78-ra nyert, és 2-1-re vezet.

2023. 05. 23. 19:45
null
20230523 Szombathely Kosárlabda férfi bajnoki döntõ 3. mérkõzés Falco Alba Fehérvár Foto: Szabó Miklós Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanult az első két meccsből a Falco és az Alba is. Az elsőn a fehérváriak húztak el a szünetig idegenben, a másodikon viszont a szombathelyiek tettek szert egy félidő alatt 22 pontos előnyre, ám végül mindkét esetben a hazai csapat győzött. Most nagyon figyeltek egymásra, szemlátomást nagy figyelmet fordítottak a védekezésre, és bár az Alba gyorsan ellépett 5-0-ra, nem sokkal később már a házigazda vezetett 7-5-re.

Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Ettől fogva elsősorban a Fehérvár vezetett, de legfeljebb két-négy ponttal, azaz mondhatni, hogy a két csapat fej fej mellett haladt előre. A távoli kísérletek zömmel célt tévesztettek, inkább a palánk alól vagy a triplavonalon belülről találtak a gyűrűbe a játékosok: a Falco az első félidőben egyetlen hárompontos kosarat sem tudott dobni, az Alba is csak kettőt. A házigazdánál Tiby, a vendégeknél Philmore és Pongó jeleskedett a pontszerzésben a szünetig.

 

A harmadik negyedben a hazai csapatban Pot, a vendégnél pedig Vojvoda is magára talált, ám ettől még egyikük sem tudott nagy lendületet adni a saját csapatának. A triplák továbbra sem ültek, ettől persze még élvezetes volt a mérkőzés és izgalmas is, mert a felek továbbra sem tudtak meglógni egymástól, és az utolsó játékrészre hárompontos szombathelyi vezetéssel fordultak rá a csapatok. Pongó keze egyre többször elsült, egymás után két triplája is célba talált, és érződött, hogy kiélezett lesz a végjáték. Másfél perccel a vége előtt a Falco négy ponttal vezetett, a Fehérvár pedig több büntetőt is elhibázott, és ezért kis lépéshátrányba került. Ezt a Szombathely okosan kihasználta, jól is védekezett, és Perl Zoltán vezérletével 84-78-ra megnyerte a találkozót, a párharcban pedig 2-1-re vezet.

Férfi bajnoki döntő, 3. mérkőzés: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–Arconic-Alba Fehérvár 84-78 (23-24, 15-18, 27-20, 19-16), a párharc állása 2-1 a Falco javára, a következő mérkőzés május 26-án, pénteken 18 órakor kezdődik Székesfehérvárott. 

Borítókép: Végig nagy csata dúlt a palánkok alatt (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.