A Chelsea futószalagon adja el a játékosait Szaúd-Arábiába

Nagybevásárlás után kiárusítás: az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea játékosok sokaságán ad túl ezen a nyáron. A futballisták nagy része Szaúd-Arábiába költözik, de van köztük olyan is, aki a Chelsea mezét a városi rivális Arsenaléra, esetleg a Manchester Cityére cseréli.

Magyar Nemzet
2023. 06. 21. 19:33
Kalidou Koulibaly, Kai Havertz, Chelsea
Chelsea's Senegalese defender Kalidou Koulibaly (L) and Chelsea's German midfielder Kai Havertz applauds the fans following the English Premier League football match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge in London on January 5, 2023. Manchester City won the match 1-0. (Photo by Ben Stansall / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Chelsea az elmúlt idényben a pocsék eredményeivel és a tulajdonosi kör látszólag feneketlen pénztárcája miatt került a reflektorfénybe. A londoni Kékek ugyanis kis túlzással minden futballistát megvásároltak, aki él és mozog, és a csillagászati árak sem rettentették el őket egy-egy játékos megszerzésétől, így például Enzo Fernándezért 121 millió eurót, Mihajlo Mudrikért pedig százmillió eurót csengettek ki.

Chelsea v Liverpool: The Emirates FA Cup Final Edouard Mendy
Édouard Mendyt is útjára bocsátotta a Chelsea. Fotó: AFP/NurPhoto/Action Foto Sport

A féktelen költekezés beindította az internethuszárok fantáziáját, és mémek sokasága figurázta ki a Chelsea-t, amelynek szerintük kétemeletes csapatbuszra, illetve kilométeres hosszúságú kispadra lesz szüksége, hogy minden játékosának jusson hely.

Nos, hogy megoldja ezt a problémát, az angol klub a napokban sorra szabadul meg a létszámfelettivé vált futballistáitól. Ennek jegyében az alig egy éve megszerzett Kalidou Koulibaly, a kapuból korábban kirobbanthatatlan Édouard Mendy, N’Golo Kanté és Hakim Zijes is Szaúd-Arábiába teszi át a székhelyét, sorrendben az al-Hilalhoz, az al-Ahlihez, az al-Ittihadhez és az al-Nasszrhoz igazolnak.

Az Ázsiába költöző játékosok mellett Kai Havertz is távozik a Chelsea-től, de ő a városban marad, és az Arsenal sikereiért küzd a jövőben. Az átigazolási hírekben jártas Fabrizio Romano úgy tudja, a német válogatott futballista 65 millió font fejében vált klubot, és miután átesik az orvosi vizsgálatokon, hamarosan be is mutatja új csapata. Hasonló cipőben jár Mateo Kovacic is, aki az idényben triplázó Manchester City kedvéért köszön el a Chelsea-től. Az ő vételára bónuszokkal együtt 30 millió fontra emelkedhet, és az orvosi vizsgálatok után a napokban sor kerülhet a transzferre.

Borítókép: Kalidou Koulibaly (balra) és Kai Havertz is elhagyja a Chelsea-t (Fotó: AFP/Ben Stansall)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.