A magyar Euroliga-győztesnek nem ment a játék a korábbi klubja ellen

Hanga Ádám csapata, a Real Madrid fordulatos összecsapáson 97-88-ra kikapott a Barcelona vendégeként a spanyol kosárlabda-bajnokság döntőjének első mérkőzésén.

Forrás: MTI2023. 06. 17. 8:16
Basketball EuroLeague Final Four
epa10644388 Olympiacos' Kostas Papanikolaou and Real Madrid's Adam Hanga (R) in action during the Euroleague Basketball final match between Olympiacos Piraeus and Real Madrid in Kaunas, Lithuania, 21 May 2023. EPA/TOMS KALNINS Fotó: EPA/TOMS KALNINS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A címvédő fővárosi csapat, az Euroliga-győztes magabiztosan kezdett, az első negyedben nyolcpontos előnyben is volt, és ugyan a folytatásban fordított a Barcelona, a félidőre már 50-47-es Real Madrid vezetéssel vonultak el az együttesek. 

Champions Session with Trophy - Turkish Airlines EuroLeague Final Four Kaunas 2023
Az Euroliga-győztes magyar kosaras. Fotó: Rodolfo Molina/Getty Images

A nagyszünet után is fej fej mellett haladt a két gárda, az utolsó felvonásban azonban sikerült ellépnie a Barcelonának, a madridiak pedig már nem tudtak felzárkózni, és végül 97-88-ra kikaptak. Az Euroliga-győztes fővárosiak magyar játékosa több mint tíz percet töltött a pályán korábbi klubja ellen, de pontot nem dobott. 

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc második mérkőzését vasárnap rendezik, ugyancsak Barcelonában.

Borítókép: ezúttal nem szerzett pontot a Barcelona ellen (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.