Hanga odaadta a kupát a lányainak, hogy vigyék be a suliba

Hanga Ádám feljutott a pályafutása csúcsára a Real Madriddal elért Euroliga-győzelemmel. A válogatott kosárlabdázó szerint a Partizan Beograd elleni negyeddöntős párharc megfordítása volt a kulcs a győzelem felé vezető úton.

Magyar Nemzet
2023. 05. 23. 11:21
Hanga Ádám
Real Madrid’s Adam Hanga (R) fights for the ball with Partizan’s Dante Exum during the Euroleague basketball quarter-final match between Partizan Belgrade and Real Madrid at the “Stark Arena” in Belgrade on May 4, 2023. (Photo by ANDREJ ISAKOVIC / AFP) Fotó: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 34 éves két elveszített döntő után idén felért a csúcsra a Real Madriddal, megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot, az Euroligát. Pedig sem a Barcelona elleni elődöntőben, sem az Olympiakosz elleni fináléban nem Hanga csapata volt a favorit. – A görögök kontrollálták a mérkőzést, de az idény során már elég sokszor kerültünk olyan helyzetbe, amiből senki sem gondolta volna, hogy visszajövünk, például a Partizan ellen a negyeddöntőben. Nem tudtak nagyon elhúzni, és a végén Sergio Llull, aki korábban rengeteg ilyen szituációt átélt, megszerezte az egyetlen kosarát a meccsen, amely az egyik legfontosabb volt pályafutása során – mondta a Nemzeti Sportnak Hanga.

Champions Session with Trophy - Turkish Airlines EuroLeague Final Four Kaunas 2023
Hanga a trófeával               Fotó: Rodolfo Molina/Getty Images

A magyar hátvéd sokat gondolkozott azon, hogy mennyire hosszú volt az út az Euroliga-győzelem felél vezető út. – Elképesztő, hogy harmincnégy évesen mondhatom el magamról, hogy megnyertem az Euroligát, ez óriási élmény. Ha úgy kellett volna befejeznem, hogy nem jön össze, akkor is szép lenne a karrierem, de egy kis tüske mindig maradt volna bennem. Így elértem mindent, amit el lehet érni a kosárlabdában. Rövidesen kezdődik a spanyol bajnokság rájátszása, viszont amíg lehet, igyekszünk kiélvezni a győzelmet, a városközpontban megmutatjuk a trófeát a közönségnek – nyilatkozta Hanga. Az is kiderült, hogy az Euroliga négyes döntő helyszínéről, Kaunasból hazatérve odaadta a lányainak a kupát, hogy vigyék be azt megmutatni az iskolába.

A teljes interjú ITT olvasható.

Borítókép: Hanga Ádám (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.