időjárás 25°C Eufrozina , Kende 2023. szeptember 25.
logo

Brutális küzdősportot választott magának a Chelsea-legenda lánya

Magyar Nemzet
2023.06.07. 21:12 2023.06.07. 21:20
Brutális küzdősportot választott magának a Chelsea-legenda lánya

Az apa 311 meccsen futballozott a Chelsea-ben, és a finom megoldásairól volt híres. A lánya nem finomkodik. Gianfranco Zola ezzel együtt is büszke lehet Martinára, aki a profi harcművészetekben találta meg az útját, és nemrég fényes győzelemmel mutatkozott be.

Cseppet sem túlzás azt állítani, hogy Gianfranco Zola a Chelsea legendás futballistája, hiszen a Roman Abramovics-féle hatalomátvételt megelőző korszak egyik legnagyobb ikonja volt a londoni klubnál. Az olasz támadó 1997 és 2003 között 311 meccsen 80 gólt jegyzett a Chelsea mezében, kétszer megnyerte az FA-kupát, 1998-ban pedig a már megszűnt KEK-et is, európai kupasikert aratva.

Martina Zola nem hoz szégyent a Chelsea-legenda apjára. Fotó: Polaris 24

Zola korábban az 1995-ben UEFA-kupa-győztes Parmának is meghatározó játékosa volt, fiatalon pedig szerepelt az 1990-ben olasz bajnok, Diego Maradona nevével fémjelzett Napoliban. 35-ször játszott az olasz válogatottban, amelyben tíz gólt szerzett, megjárta az 1994-es világbajnokságot és az 1996-os Európa-bajnokságot is.

Három gyermeke született, akik közül most Martina Zola került be a hírekbe, miután domináns győzelemmel mutatkozott be a profi harcművészetek világában, a Polaris 24 nevű versenyen, amelyet a világ egyik jelentős jiu-jitsu viadalaként tartanak számon. Ellenfele Rosie Clark volt, akit egyhangú döntéssel győzött le június 3-án Londonban.

Martina korábban amatőr versenyeken indult, a mostani volt a debütálása a profik között, és sikerrel vette az akadályt. A jiu-jitsu sok ketrecharcos alapsportága, s tekintettel arra, hogy a Polaris 24 a legnagyobb MMA-szervezet, az UFC radarján is rajta van, az sem kizárt, hogy egy idő után Gianfranco Zola lánya is az egyik legbrutálisabb küzdősportban tűnik majd fel.

Mindez annak fényében külön érdekes, hogy az edzőként legutóbb 2019-ben a Chelsea stábjában dolgozó apja kifejezetten fifikás játékosnak számított, aki a finom megoldásairól volt híres. Martina Zola viszont nem finomkodik.

Borítókép: Martina Zola győzelemmel debütált a profik között (Fotó: Polaris 24)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.