Komoly balhé Prágában: rátámadt az olasz fekete sereg az angolokra

Három ember megsérült, tizenhatot pedig őrizetbe vettek Prágában a labdarúgó Konferencia-liga szerdai döntője előtt.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 06. 07. 20:20
null
Prága, 2023. június 7. Rohamrendõrök a Prága óvárosában gyülekezõ szurkolókat nézik 2023. június 7-én, a labdarúgó Konferencia-liga Fiorentina - West Ham United döntõjének napján. A két csapat a prágai Fortuna Arenában lép pályára. MTI/AP/Darko Vojinovic Fotó: Darko Vojinovic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fiorentina szurkolói egy belvárosi bárban rátámadtak az ott ülő West Ham United-hívekre, a két társaság asztalokat és székeket hajigált, a rendbontásnak a kiérkező rendőrök vetettek véget. Az egyik sérültet kórházba vitték. 

 

A cseh fővárosban több száz rendfenntartó van szolgálatban – köztük lovas rendőrök is –, és délután óta rendőrségi helikopterek köröznek a házak felett. 

A rendezők külön szurkolói zónákat hoztak létre a két tábor azon tagjainak, akik jegy híján nem jutnak be a mindössze 18 ezer férőhelyes Eden Stadionba.

A Konferencia-liga történetének második fináléja 21 órakor kezdődik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: Rohamrendőrök a Prága óvárosában gyülekező szurkolókat nézik 2023. június 7-én, a labdarúgó Konferencia-liga Fiorentina–West Ham United döntőjének napján. A két csapat a prágai Fortuna Arenában lép pályára (Forrás: MTI/AP/Darko Vojinovic)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.