Rangadóval kezdődik a 2023–24-es idény a labdarúgó NB I-ben

A Magyar Labdarúgó-szövetség nyilvánosságra hozta az első forduló párosítását a NB I 2023–24-es idényében, e szerint a címvédő Ferencváros és az ezüstérmes Kecskemét rögtön az első fordulóban találkozik egymással július utolsó hétvégéjén. Belegondolva, egyetlen nap kínálkozik a meccs időpontjaként, július 30., vasárnap.

Magyar Nemzet
2023. 06. 22. 13:13
Kecskemét–Ferencváros
Forrás: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén zsinórban ötödször, összesítésben 34-szeres bajnok Ferencvárosnak van oka a törlesztésre a mögöttünk hagyott évadban ezüstérmes Kecskeméttel szemben, hiszen az előző idényben egyszer sem tudott győzni Szabó István együttese ellen. Ferencvárosi szempontból egy döntetlen és két vereség az egymás elleni mérleg.

Az első fordulót július utolsó hét végéjén rendezik, tehát a két csapat leghamarabb elméletileg július 28-án, pénteken játszhat egymással. Ám sokkal valószínűbb, hogy a rangadóra csak július 30-án, vasárnap kerül sor, ugyanis a nemzetközi kupaszereplés is befolyásolja a bajnoki menetrendet.

A Fradi kezdi meg leghamarabb a menetelést a nemzetközi porondon, a Bajnokok Ligája selejtezőjében, az 1. fordulóban a feröeri KÍ lesz az ellenfele, a két időpont július 12. és 19. Amennyiben a Fradi – a papírformának megfelelően – továbbjut, a BL-selejtező 2. fordulójában BK Häcken (svéd)–New Saints FC (walesi) párharc nyertesével találkozik, az első meccsek időpontja július 25. (kedd) vagy 26. (szerda).

 

Július 27-én, csütörtökön a Kecskemét is megkezdi a szereplését a konferencia-liga (Ekl) selejtezőjének 2. fordulójában (a lett Riga vagy az izlandi Víkingur Reykjavík lesz az ellenfele). Ugyanekkor kapcsolódik be az Ekl selejtezőjébe a Debrecen és a ZTE is.

A Kecskemét, a DVSC és a ZTE tehát leghamarabb július 30-án, vasárnap játszhat a bajnokságban, ez a rangadó valószínű időpontja is, ha csak el nem halasztják azt.

Ahogy megszokhattuk, a nemzetközi kupák selejtezőiben érdekelt együtteseknek nagyon sűrű a nyári menetrendjük.

Az NB I 1. fordulójának (július 28–30.) párosítása:
Ferencváros–Kecskemét
Újpest FC–Fehérvár
DVTK–Puskás Akadémia
DVSC–Mezőkövesd
MTK–Paks
Kisvárda–ZTE

Borítókép: Az előző idény 31. fordulójában, május 13-án a Kecskemét 2-0-ra legyőzte a már bajnok FTC-t. Bogdán Ádám, a Fradi kapusa a nyáron távozott a klubtól (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.