A kedvetlen Fradi simán kikapott Kecskeméten

A már bajnok Ferencváros simán kikapott Kecskeméten a labdarúgó NB I 31. fordulójának rangadóján. Az FTC emberhátrányban fejezte be a meccset, és akkor kapta a második gólt, majd Májer Milán lövése után lehetett volna még simább a KTE sikere, de a középpályás lövése a lécet találta el. Az újonc Kecskemét a megszerezhető kilenc pontból hetet elvett a Ferencvárostól a szezonban.

Magyar Nemzet
2023. 05. 13. 21:22
null
Kecskemét 20230513 Labdarúgás NBI Kecskemét-FTC Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha két hete játszották volna, aranyrangadó néven vonult volna be a szezon mérkőzései közé. Mivel azonban a Kecskemét az elmúlt fordulóban 1-0-ra kikapott a Honvédtól, a Ferencváros behozhatatlan előnyre tett szert a labdarúgó NB I-ben, és matematikailag is bebiztosította a címvédését. Ezzel együtt a Fradi kecskeméti vendégjátéka több szempontból is különlegesnek ígérkezett: az FTC eddig egyetlen csapatot nem tudott legyőzni az aktuális szezonban, a bajnokság meglepetéscsapatát, az újonc KTE-t. 

Bogdán védett a Fradiban     Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Sztanyiszlav semmit sem kockáztatott, a Ferencváros vezetőedzője a bajnoki cím bebiztosítása után a csapatkapitány kapust, Dibusz Dénest nem nevezte a mérkőzésre, helyette Bogdán Ádám kapott lehetőséget.  A Fradi mestere klubja honlapján kiemelte, hogy különösebb nyomás nélkül játszhat a csapata, a tét inkább a hazaiakat, a Paksot három pont előnnyel a második helyen megelőző KTE-t kínozhatja.

Ez annyiban igazolódott, hogy jóval élesebben, összeszedettebben futballozott a Kecskemét, mint a bajnok. A 33. percben szerezte meg a vezetést a KTE: Zeke Márió ballábas beadása után Belényesi és Tóth Barna is fejpárbajt nyert a védőjével szemben, utóbbi labda Szalai Gábor elé került, aki Knoestert megelőzve három méterről ballal a léc alá rúgta. Bogdán tehetetlenül követte az eseményeket, nem volt esélye a hárításra. 

A folytatásban a Kecskemét még magabiztosabbá vált, az ezüstéremre hajtó kis csapat sokkal motiváltabban futballozott, mint a bajnok. Az FTC nemigen tudta feltörni a Kecskemét zárt védelmét. Megérdemelt hazai előnnyel zárult az első félidő. 

A második félidőre változtatott a Fradi: a hazaiak védőjével, csapatkapitányával, Vágó Leventével összefejelt Baráth Péter helyett Esiti érkezett a középpályára. Mivel bő tíz perc alatt nem változott érdemben a játék képe, Csercseszov cserélt: Zacchariassen helyett érkezett Traoré, Lisztes pedig Owusut váltotta. Ám a forgatókönyv nem változott, továbbra is erőlködött az FTC, de nemigen tudott helyzetet kialakítani, a labdabirtoklási fölénye meddőnek bizonyult. 

Bő negyedórával a vége előtt megfogyatkozott a hátrányban levő Ferencváros: a sárga lapos Abena a kezdőkörben lerántotta az őt kicselező Nikitschert, Berke játékvezető jogosan mutatta fel a második sárga lapot, majd a pirosat a fradista védőnek.

Ryan Mmaee szabadrúgásból veszélyeztetett, de pontos, kidolgozott akcióval nem jelentkezett a bajnok a Kecskemét otthonában. Előnye tudatában a KTE nem ambicionálta a gólszerzést, de ha már Tóth Barnának tálcán kínálta az esélyt Knoester, a kecskeméti csatár kapásból, 17 méterről hatalmas gólt zúdított Bogdán kapujába. Eldőlt a meccs. A KTE teljesen megérdemelten győzte le a kedvetlenül játszó Ferencvárost.

Labdarúgó NB I, 31. forduló: Kecskemét–Ferencváros 2-0 (1-0), Széktói Stadion, 4957 néző, jv.: Berke. Gólszerzők: Szalai G. (33.), Tóth (83.). Kiállítva: Abena (73.).
Korábban: Vasas–ZTE 1-1 (0-1), Illovszky-stadion, 1376 néző, jv: Káprály, gólszerzők: Hinora (62.), illetve Németh D. (6.). 
Debrecen–Honvéd 0-0, Nagyerdei Stadion, 5632 néző, jv: Bogár. 

Vasárnap: Mezőkövesd–Paks 13.30 (tv: M4 Sport+) , Kisvárda–Újpest 15.30 (tv: M4 Sport), Puskás Akadémia–Mol Fehérvár FC 18.00 (tv: M4 Sport).

Borítókép: Kétszer is örülhettek a hazaiak (Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.