Egy olasz középpályás állhat Szoboszlai Dominik útjába

Sajtóértesülés szerint az angol Newcastle United 70 millió euróért szerződtetné az olasz AC Milan középpályását, Sandro Tonalit. Éppen annyiért, amennyi Szoboszlai Dominik kivásárlási ára az RB Leipzignél, azaz, ha létrejön az üzlet, az angolok aligha fizetnek még egyszer ennyit a magyar válogatott csapatkapitányáért.

Magyar Nemzet
2023. 06. 22. 9:50
FC Internazionale v AC Milan: Semi-Final Second Leg - UEFA Champions League
Sandro Tonali (AC Milan) during the UEFA Champions League, Semi-finals, 2st leg football match between FC Internazionale and AC Milan on May 16, 2023 at San Siro stadium in Milan, Italy (Photo by Luca Rossini/NurPhoto) (Photo by Luca Rossini / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Luca Rossini / NurPhoto / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte naponta érkeznek egymásnak is ellentmondó hírek jövőjéről. A magyar válogatott csapatkapitányáról egyszer az jelenik meg, hogy az RB Leipzigből az angol Newcastle Unitedhez szerződik, és már csak egy hajszál választja el a megállapodás aláírásától, majd hamarosan azt olvashatjuk, hogy marad Lipcsében, a Newcastle pedig nem tud rá 70 millió eurót áldozni. 

FC Internazionale v AC Milan: Semi-Final Second Leg - UEFA Champions League
Fotó: Luca Rossini / NurPhoto / AFP

Az Athletic nevű lap új fordulatról számol be az ügyben Szoboszlai Dominik nevének az említése nélkül. David Ornstein újságíró szerint az olasz élvonalban szereplő AC Milan 70 millió euróért eladhatja Sandro Tonalit, a vevő pedig a Newcastle United. Tonali megszerzése a legdrágább vétel lehet a „szarkák” történelmében – korábban szintén 70 millióért igazolták Alexander Isakot a Real Sociedadtól. 

 

A 14-szeres olasz válogatott játékos jelenleg országa U21-es csapatának kapitányaként szerepel az Európa-bajnokságon. Tonali ebben az idényben 48 meccsen játszott a Milanban, eljutott a Bajnokok Ligája elődöntőjéig, minden sorozatot figyelembe véve két gólt szerzett és tíz gólpasszt osztott ki. 
Ha létrejön az üzlet, akkor az azt is jelentheti, hogy az angol klub lemondott Szoboszlai Dominik megszerzéséről, mert a nyáron 150 millió fontot költhet játékosok vásárlására, és aligha vesz még egy ilyen drága futballistát. Az Athletic azt írja, a Newcastle egy szélső támadót, egy középhátvédet és egy szélső védőt mindképp igazolna még. 

Borítókép: Sandro Tonali érkezhet Angliába Szoboszlai Dominik helyett (Fotó: Luca Rossini/ NurPhoto/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.