Verstappen ezt is behúzta, ő nyerte a sprintfutamot az Osztrák Nagydíjon

A címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a Formula–1-es Osztrák Nagydíj szombaton rendezett sprintfutamát. A 25 éves holland pilóta mögött csapattársa, a mexikói Sergio Pérez ért célba másodikként, míg a harmadik helyen Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője zárt.

Magyar Nemzet
2023. 07. 01. 17:49
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–1-ben idén már rendeztek egy sprintfutamot – ezt Bakuban Sergio Pérez (Red Bull) nyerte meg –, s most az Osztrák Nagydíjon, a spielbergi Red Bull Ringen jött a második. A sprintkvalifikációban a regnáló világbajnok (Red Bull) végzett az élen, aki a pénteki időmérőn a vasárnapi fő futamra is megszerezte a pole pozíciót, mögötte Pérez zárt másodikként, a harmadik pedig Lando Norris lett a McLarennel. A sprintfutamokon a győztes nyolc, a második hét, a harmadik hat, a negyedik öt, az ötödik négy, a hatodik három, a hetedik két, a nyolcadik pedig egy világbajnoki pontot kap. Ezekre is érdemes ráhajtani, de persze a legfontosabb az a versenyzőknek, hogy ne törjék össze az autóikat, mert a vasárnapi futam sokkal fontosabb.

A 24 körös futamon a mezőny Valtteri Bottas (Alfa Romeo) kivételével a köztes esőgumin rajtolt, az utolsó előtti helyről induló finn pilóta közepes keveréken. Pérez lerajtolta Verstappent, így az élre állt, ám a holland gyorsan visszaelőzte a csapattársát, ráadásul nem sokkal később a negyedik helyről rajtoló Nico Hülkenberg (Haas) is elment a mexikói mellett. A 12. körben aztán Pérez visszavette a második helyet a némettől, akit egy körrel később Carlos Sainz (Ferrari) is megelőzött. A 19. körben többen száraz pályára alkalmas gumikra, lágy, illetve közepes keverékekre váltottak; az első három között azonban a sorrend már nem változott, Verstappen győzött Pérez és Sainz előtt.

Osztrák Nagydíj, sprintfutam (24 kör, 103,632 km, a pontszerzők):
1. Max Verstappen (holland, Red Bull) 30:26,730 perc
2. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 21,048 másodperc hátrány
3. Carlos Sainz (spanyol, Ferrari) 23,088 mp h.
4. Lance Stroll (kanadai, Aston Martin) 29,703 mp h.
5. Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin) 30,109 mp h.
6. Nico Hülkenberg (német, Haas) 31,297 mp h.
7. Esteban Ocon (francia, Alpine) 36,602 mp h.
8. George Russell (brit, Mercedes) 36,611 mp h.

A sprintfutamról képgaléria ITT tekinthető meg.

A 71 körös Osztrák Nagydíjat vasárnap 15 órától rendezik.

Borítókép: Szombaton jó napja volt a Red Bullnak hazai pályán (Forrás: Twitter/Oracle Red Bull Racing)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.