Kovacsics Anikó kitartása példaértékű – szívszorító részletek

Kovacsics Anikó újabb operáción esett át. A Ferencváros női kézilabdacsapatának irányítója komoly áldozatot hozott: a műtét, valamint a rehabilitáció sikeres elindítása miatt heteket töltött Hollandiában az alig egyéves kisfia nélkül, igaz, férje támogatása mellett.

Magyar Nemzet
2023. 08. 23. 13:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehéz időszak van Kovacsics Anikó mögött. Az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatának irányítóját 2021 márciusa óta szinte folyamatosan sérülések hátráltatják. A kilencszeres magyar bajnok, tizenkétszeres Magyar Kupa-győztes, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes irányító vállát végül a 2021-es olimpia után műtötték meg, a visszatérést követően egyre jobb teljesítmény nyújtott, ám 2023 májusában újra kiugrott a műtött válla a Debrecen elleni NB I-es bajnoki mérkőzésen.

Kovacsics Anikót visszavárják a szurkolók a pályára. Forrás: Fradi.hu

– A sérüléskor kicsit megállt körülöttem minden, volt egy kis idő arra, hogy végiggondoljam, mit szeretnék – nagyon nem esett jól, ami történt, főleg fejben – idézte fel a történteket Kovacsics Anikó a Fradi.hu-n. – Alaposan körbe akartam járni, hogy mennyi esélyem van arra, hogy még folytathatom a játékot, megfontoltam, hogy mi lenne jó. Nagyon sok támogatást kaptam a klubtól, és ez hihetetlenül jólesett, de a környezetemben is mindenki arra biztatott, hogy ha van olyan opció, ami után még jó lehet a vállam kézilabdára, akkor mindenképp csináljam. Amikor pedig a Hollandiában végzett vizsgálatok után teljes magabiztossággal vázolták előttem a műtét és a rehabilitáció menetét, illetve hogy valóban orvosolható a probléma, eldöntöttem, hogy belevágok. Augusztus elejére kaptam időpontot.

Kovacsics komoly áldozatot hozott, hiszen a műtét, valamint a rehabilitáció sikeres elindítása miatt heteket töltött Hollandiában alig egyéves kisfia nélkül, igaz, a férje támogatása mellett. – A férjem sokat volt itt, de a kisfiam nem tudott velünk jönni. Nehéz is lett volna, ha odabújik vagy rosszul ér a vállamhoz. Jó helyen, nagyon jó kezekben volt a szüleimnél, szerintem ő kevésbé érezte a hiányunkat.

Az irányítónak még vannak tervei a pályán. Forrás: Fradi.hu

Megérte az áldozat, a műtét nagyon jól sikerült, és a rehabilitáció már másnap elkezdődött. – Szinte fájdalom nélkül telt már a műtét napja is, másnap pedig elkezdődött a mobilizáció, míg két napra rá a passzív mozgatás. Rengeteget dolgozom vele, már két hét telt el, a tapasztalataim kiválóak, és maximálisan bízom azokban, akiknek a felügyelete alatt vagyok. Szerdától otthon folytatódik a rehabilitáció, de folyamatos kontroll alatt, és többször is jövök még Hollandiába. A sérüléskor nagyon mélyen voltam lelkileg, de most már pozitívan látom a jövőt, motivált vagyok, és a magam részéről mindent megteszek, hogy minél előbb a pályán lehessek – fogalmazott az irányító.

Borítókép: Cirjenics-Kovacsics Anikó sikeres műtéten van túl (Forrás: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.