Ez a Fradi már hasonlított a legjobb Fradira

Az edzőváltás óta lendületbe jött Ferencváros női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája újonca, a lengyel Zaglebie Lubin ellen folytatta a szereplését az elit sorozatban. Allan Haine csapata 35-22-re nyert, kiütéssel hangolt a Győr elleni jövő heti NB I-es rangadóra.

2023. 11. 11. 17:47
LEKIC, Andrea
Érd, 2023. november 11. A ferencvárosi Andrea Lekic a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 7. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - MKS Zaglebie Lubin mérkőzésen az Érd Arénában 2023. november 11-én. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az előző játéknapon a Fradi bravúros győzelmet aratott a csoportelső dán Ikast ellen, ehhez képest a Lubinnal szemben kötelező volt a győzelem. Enek megfelelően kezdődött a mérkőzés: Drabik a lengyeleknek szerzett vezetést, de utána jött négy hazai gól zsinórban, Emily Bölk és Angela Malestein találata között az ezredik BL-góljára hajtó, a legjobb formában levő ferencvárosi játékos, Andrea Lekics szórta meg magát. 

LEKIC, Andrea
A Fradi legjobbja Andrea Lekics  Fotó: Bodnár Boglárka

A 4-1 kényelmes előnynek tűnt. A félmagas, illetve alacsonyabb lövéseket védő kapus, Monika Maliczkiewicz nagyon belejött, öt védéssel segítette a Lubint. Az újonc egy gólra közelítette meg a Fradit. Természetesen Lekics sietett a Fradi segítségére, és Böde-Bíró Blanka is megtolta az FTC szekerét egy-két fontos védéssel. A Lubin nem tette meg azt a szívességet, hogy könnyen adja meg magát, a Ferencvárosnak oda kellett tennie magát a Győr elleni jövő heti rangadó előtt. Ebből jött ki egy újab négygólos előny a szünetig. Érdekes adalék az első félidőhöz, hogy a 12 ferencvárosi gólon három külföldi játékos, Andrea Lekics, Emily Bölk és Angela Malestein osztozott. Csak összehasonlításképpen: a nyolc lengyel gólt hat játékos hozta össze.

A szünet után döntött a Fradi

A második félidőben lerohanta ellenfelét a Fradi. A külföldi gólszerzők mellé magyarok is csatlakoztak Klujber Katrin, Hársfalvi Júlia és Simon Petra személyében. A különbség folyamatosan nőtt a két csapat között, már tíz is volt a differencia, de még erre is rá tudott tenni egy lapáttal a Ferencváros. A vége 35-22 lett. A Fradi kezdi visszanyerni a formáját, a Győr elleni rangadóra még regy kicsit rá is pihenhetett Allan Haine csapata. A győzelmének köszönhetően a Fradi a hatodik helyről várja a folytatást.

Allan Heine, az FTC edzője így értékelt: – Irányítottuk a játékot, elégedett vagyok a csapattal. Voltak ugyan problémáink, de az első félidőben mutatott védekezésünk kifejezetten tetszett, a szünet után támadásban is sikerült előre lépnünk.

A Ferencváros balátlövője, a végül nyolc gólig jutó Emily Bölk is elmondta a véleményét: – Immár sokkal jobban érezzük egymást a pályán a játékostársaimmal, mint a szezon elején. Ugyan nem kezdtük jól az idényt, de már összeálltunk. Az első félidőben voltak ugyan nehézségeink, de a szünet után kifejezetten élveztük a meccset, jól ment a játék, és ez a végeredményben is megmutatkozott.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria–Zaglebie Lubin 35-22 (12-8).

Az FTC gólszerzői: Lekics 9, Bölk 8, Klujber 5, Malestein 4, Simon 3, Hársfalvi 2, Cvijics 2, Kovács 1, Márton 1.

A mérkőzés hivatalos statisztikája ITT.

Az A csoportban a DVSC hatalmas bravúrt ért el, 29-29-es döntetlent játszott a román CSM Bucuresti otthonában. A BL-újonc magyar csapat az ötödik, továbbjutó helyen áll a csoportjában.

Borítókép: Andrea Lekics volt a Fradi legjobbja (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.