Értettek a szóból a fradista lányok, legyőzték a BL éllovasát

A hölgyek tényleg kiszámíthatatlanok. Az FTC az öt forduló után hibátlan dán Ikast ellen nyert először a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a B csoportban. A 37-36-os siker teljesen megérdemelt, jobb volt a Fradi. Klujber, Bölk, Lekics és Cvijics is remekelt. Az A csoportban nyert a DVSC is a Brest Bretagne ellen, a Győr vasárnap a Sävehof vendége lesz.

2023. 10. 28. 19:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rögtön a mérkőzés elején azt lehetett érezni, van foganatja Nyíri Zoltán üzenetének. A Ferencváros alelnöke pénteken úgy fogalmazott, hiába a B csoportban százszázalékos mérleggel első dán Ikast az ellenfél, csak a győzelem fogadható el a Fraditól, mert hogy a vezetők továbbjutást várnak a Bajnokok Ligájában tavaly döntős csapattól. A szurkolók kegyeiért még dolgozni kell, szokatlanul foghíjas volt az érdi aréna.

BÖLK, Emily, FTC, Ikast, női kézilabda Bajnokok Ligája
Emily Bölt arcára van írva az FTC játékosainak elszántsága (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Klujber, Bolf, Lekics és Cvijics is szenzációsan játszott a Fradiban

Eleinte Klujber Katrin vitte a hátán az FTC-t, a 17. percben már a hatodik gólját dobta, amivel 11-6-ra vezettek a zöld-fehérek. Ezután megtorpant a lendület, a 24. percre 14-13-ra felzárkózott az Ikast. Egyenlíteni azonban nem tudott, s jól sikerült az első félidő hajrája, Malestein szinte a dudaszó pillanatában talált be, ezzel 20-17-es FTC-vezetéssel fordultak a csapatok.

A második félidőben ismét ellépett a Fradi, a 40. percben ismét öt volt közte (26-21). Az Ikast ismét visszakapaszkodott, az 52. percben csupán két gól volt a különbség (32-30), sőt 15 másodperccel a vége előtt egy gólra feljött a dán csapat. A győzelem azonban így sem forgott veszélyben. Az FTC jó játékkal, teljesen megérdemelten győzött 37-36-ra.

Klujber volt a legeredményesebb 11 találattal, Andrea Lekics 7, Emily Bölk 6 gólt dobott be. 

Cvijiccsel sem bírtak a dánok.

Fradi-játékosok: Kemény hetek után jó úton

A találkozó után Márton Gréta a FradiMédiának nyilatkozva azt emelte ki, a csapat mögött nagyon nehéz hetek, hónapok állnak, de küzdött mindenki, s meglett a munka eredmény.

– Jól éreztem magam ma. Ez a Ferencváros, és mi megmutattuk a csapat igazi szellemiségét. Jó volt látni, hogy minden játékosunk a végsőkig küzdött, támogattuk egymást a pályán és azon kívül is. Immár jó úton járunk – fogalmazott a mérkőzés legjobbja, Klujber Katrin.

Allan Heine, az FTC dán vezetőedzője azt emelte ki, nagyon büszke a játékosaira, szerinte a csapata megérdemelte a győzelmet. Ezt az ellenfél sem vitatta, a Kasper Christensen sportszerűen gratulált a Fradinak.

Nyert a DVSC is

A DVSC az A csoportban odahaza 31-24-re legyőzte a Brest Bretagne együttesét a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában.

Mindkét csapatnak négy pontja volt a meccs előtt, a győzelem tehát különösen fontos volt. Az első félidő végig szoros volt. Előfordult, hogy a Debrecen két góllal is vezetett, aztán fordított a Brest, végül a DVSC 15-14-es előnyről várhatta a folytatást. A második félidőben fokozatosan elhúzott a magyar csapat, támadásban a válogatott Vámos Petra és Maszlova remekelt, Gabrijela Bartulovic pedig sorra mutatta be a fontos védéseket. Végeredményként 31-24-re nyerte a DVSC a meccset, ezzel megelőzte a Brestet, átmenetileg feljött a negyedik helyre az A csoportban.

Maszlova kilenc, Töpfner hét, Vámos Petra hat, Petrus Mirtill öt góllal járult hozzá a bravúros győzelemhez.

DVSC, női kézilabda Bajnokok Ligája
Debreceni öröm, feljövőben a Loki a BL-ben (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

– Ha nem is volt csoda, de kiváló teljesítmény nemcsak küzdeni tudásban, hanem okos, higgadt kézilabdázásban is. Végig nagyszerűen működött a védekezés, a sorsdöntő a második félidei teljesítmény volt. Az első játékrészben sok gólt kaptunk a távoli zónából, ezt a szünet után kifejezetten jól megoldottuk, a labdaszerzések után pedig lerohanásból lőttünk gólokat. Ez eredményezte a különbséget – értékelt Szilágyi Zoltán, a DVSC vezetőedzője.

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló
A csoport: DVSC Schaeffler–Brest Bretagne (francia) 31-24 (15-14)
B csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria–Ikast HB (dán) 37-36 (20-17)

Az A csoportban öt forduló után hibátlan Győr vasárnap a svéd IK Sävehof vendége lesz.

Borítókép: Márton Gréta öleli magához Klujber Katrint a meccs után (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.