A Fradival a BL-ben találkozott, korábban hívta a Real és a Barcelona + videó

A világbajnok olasz legenda, Andrea Pirlo elárulta, hogy a Calciopoli-botrány után 2006-ban szerződést írt alá a Real Madriddal. A korábbi klubtársa, Pep Guardiola néhány évvel később Barcelonába hívta. 2020-ban a Ferencvárossal a Bajnokok Ligája csoportkörében harcoló Juventus edzője lett.

2023. 12. 06. 16:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Milan és a Juventus egykori középpályása, Andrea Pirlo a Radio Serie A-nak adott interjújában megerősítette, hogy 2006-ban, hetekkel azután, hogy világbajnok lett az olasz válogatottal, ötéves szerződést írt alá a Real Madrid csapatával. – A világbajnokság éppen akkor ért véget, és ott volt az egész Calciopoli. Megvolt az esély arra, hogy a Milan a Serie B-ben játsszon, Fabio Capello pedig akkor a Real Madridhoz igazolt. Beszéltem vele és megegyeztünk – árulta el Pirlo.

Pirlo, Andrea
Andrea Pirlo (Fotó: MTI/EPAPaolo Magni)

 

Amikor megérkeztem a Milan előszezonjára, azt mondták nekünk, hogy pontlevonással fogunk játszani a Serie A-ban. De nem voltam benne biztos, hogy maradok, úgy döntöttem, hogy a Real Madridba megyek. Visszatérve Milanellóba találkoztam Adriano Galliani klubigazgatóval, és az ügynökömmel megegyeztünk a folytatásában. Galliani letette elém a szerződést, és azt mondta, hogy mi tegyük oda a konkrét számokat. Néhány nap múlva alá is írtuk a megállapodást 

– mondta a legendás középpályás.

Nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy Pirlo Spanyolországba költözhetett volna: néhány évvel később a Barcelona is megpróbálta őt szerződtetni.

Pirlo Milanja 2010-ben a katalánok ellen játszott a Gamper-tornán, eközben a Milan Zlatan Ibrahimovic leigazolásáról tárgyalt a Barcával.

Ibra klubváltásánal jött képbe a Barcelona

Pirlo elárulta, hogy a meccs után beszélt Pep Guardiolával az irodájában. – Megvolt arra a lehetőség, hogy a Milan leigazolja Ibrát. Guardiola megkérdezte tőlem, hogy elérhető vagyok-e, érdekel-e a Barcelona. Egy darabig beszélgettünk az irodájában, de aztán megérkezett Ibra, és én is Milánóban maradtam. Guardiola azt mondta, szeretné, ha oda igazolnék. Ismert engem, mert játszott a Bresciában, pedig nem is játszottunk együtt. Nagyon büszke voltam arra, hogy az irodájában ültem, és még azok után is felhívott, hogy végül nem jött létre a szerződés – mesélte Pirlo.

Ha Pirlo a Nou Campba költözött volna, a katalánok Xavival, Andres Iniestával és Pirlóval játszottak volna a középpályán. – Elég technikás társaság lett volna, ráadásul még Sergio Busquets is ott volt – mondta az olasz válogatott játékos. – Szép élmény lett volna, de végül sok más bajnokkal együtt maradtam a Milanban. Boldog voltam.

A 2006-ban vb-győztes olasz válogatott játékos végül szerződése lejártával 2011-ben elhagyta a Milant, és csatlakozott Antonio Conte Juventusához. Négy évet töltött Torinóban, 164 meccsen 19 gólt szerzett. Majd a 2020–21-es szezonban edzősködött a Juvénál, ekkor a Ferencváros ellen is vezette a csapatát a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Borítókép: Andrea Pirlo (Fotó: AFP)

A rádióinterjú Pirlóval:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.