Haaland lett az év legjobb labdarúgója a világon, a nyomába sem ért senki

Erling Haaland érdemelte ki a 2023 legjobb futballistája díjat a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).

2023. 12. 26. 15:25
HAALAND, Erling
Isztambul, 2023. június 10. Erling Haaland, a bajnok Man City játékosa ünnepel a labdarúgó Bajnokok Ligája döntõjében játszott Manchester City-Internazionale mérkõzés után az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban 2023. június 10-én. Az angol csapat 1-0-ra gyõzött. MTI/EPA/Martin Divisek Fotó: Martin Divisek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kedden közzétett végeredmény szerint a Bajnokok Ligájában és az angol Premier League-ben címvédő, friss klubvilágbajnok Manchester City norvég csatára 209 pontot gyűjtött az IFFHS-nél, amelynél a második helyen a francia bajnok Paris Saint-Germain világbajnok támadója, végzett. A harmadik helyet a 2022-ben győztes az argentin válogatottat egy éve világbajnoki címig vezető, a PSG után jelenleg az amerikai Inter Miamit erősítő sztárjátékos szerezte meg. Haalandnak több pontja lett, mint Mbappének és Messinek együtt.

A világ legjobb labdarúgói 2023-ban az IFFHS-nél:
1. (norvég, Manchester City) 208 pont
2. Kylian Mbappé (francia, Paris Saint-Germain) 105
3. Lionel Messi (argentin, Paris Saint-Germain/Inter Miami) 85
4. (spanyol, Manchester City) 55
5. (angol, Borussia Dortmund/Real Madrid) 34
6. (belga, Manchester City) 27
7. (angol, Tottenham Hotspur/Bayern München) 18
8. (portugál, Manchester City) 9
9. (brazil, Real Madrid) 8
10. Lautaro Martínez (argentin, Internazionale) 7

Borítókép: Erling Haaland, Manchester City játékosa ünnepel a Bajnokok Ligája döntőjében játszott Manchester City–Internazionale mérkőzés után az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban 2023. június 10-én. Az angol csapat 1-0-ra győzött (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.