Albin 2024. március 1.
logo

A korábbi győri sztár kiborította a bilit a kézilabda vb-n + videó

Forrás: Origo
2023.12.06. 12:51 2023.12.06. 12:53
A korábbi győri sztár kiborította a bilit a kézilabda vb-n + videó

A harminckét csapatos női kézilabda-világbajnokság csoportköre nem nélkülözi a tragikomikus elemeket. A felduzzasztott létszám előnyeiről és hátrányairól érdeklődtek a norvég újságírók Nora Mörknél, ám a Győr korábbi átlövője lesöpörte a kérdést az asztalról. Ez felbőszítette a skandináv sajtó munkatársait.

A Nora Mörk és az újságírók közötti balhé akkor robbant ki, amikor a norvég csapat keddi, trondheimi sajtótájékoztatóján az újságírók sokadszor vetették fel azt a témát, mennyire jó, hogy a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) 32 csapatosra bővítette a női vb mezőnyét. A korábban a Győri Audi ETO-ban játszó Nora Mörk valószínűleg nem szereti ezeket a kérdéseket, mert nem volt hajlandó válaszolni, sőt a következőkkel oktatta ki a kérdezőt: – Majd legközelebb találj ki valami mást, ennek a beszélgetésnek itt és most vége.

KUCZORA Csenge; ALBEK Anna
Nora Mörk. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ebből aztán hatalmas ribillió lett. A norvég sportsajtó munkatársai összefogtak és összezártak, sőt egyikük kemény cikkben küldött viszontválaszt Nora Mörknek. Ebben leírják: a kézilabdaport legnagyobb baja jelenleg az, hogy az IHF-et gyakorlatilag egyszemélyes, diktatúrára jellemző stílusjegyekkel vezeti az egyiptomi Hasszan Musztafa: „Az ő agyszüleménye volt a 32 csapatos vb, amely ellen minden normális és a szakmához kicsi is értő ember tiltakozik. Erre Nora Mörk jön, és kioktatja azt az embert, aki pont azért feszegeti a témát, hogy hátha változást lehetne elérni. Márpedig a változást azzal lehetne elérni, ha maguk a főszereplők, a játékosok mondanák azt, hogy ebből elég volt. Ha Nora Mörk fárasztónak érzi ezeket a kérdéseket, akkor kicsit szálljon magába, gondolkozzon el, miket mond a nyilvánosság előtt.
A kézilabdával az a legnagyobb probléma, hogy a benne élők, a sportolók és vezetők hagyták, hogy Haszan Musztafa elnök hatalma óriásira növekedjen” – vágtak vissza a sportolónak.  

Nora Mörk a pályán sokkal szórakoztatóbb, mint a sajtótájékoztatón:

Az Origó cikke ITT elérhető.

 

Borítókép: Nora Mörk (Fotó: Nemzeti Sport) 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.