Szoboszlainak egy kocsmából üzentek, ez később sokat jelenthet neki + videó

Szoboszlai Dominik nevétől lehetnek hamarosan hangosak az Anfield lelátói. Mohamed Szalah, Virgil van Dijk és Jürgen Klopp után Szoboszlai tiszteletére is írtak egy újabb dalt a Liverpool drukkerei, a fülbemászó dallam pedig a magyar középpályáshoz hasonlóan szurkolói kedvenc lehet.

2023. 12. 12. 12:45
Szoboszlai Dominik
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai chases the ball during the English Premier League football match between Crystal Palace and Liverpool at Selhurst Park in south London on December 9, 2023. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool szurkolói mindig nagy kedvvel kreáltak dalokat, hogy egy-egy kedvenc előtt tisztelegjenek. Így volt ez Steven Gerrard, Fernando Torres és Roberto (Bobby) Firmino idejében, de például Thiago Alcantara már azelőtt saját nótát kapott, hogy hivatalosan bejelentették volna az érkezését. Napjainkban Virgil van Dijk, Mohamed Szalah, esetleg Andy Robertson nevétől hangosak az Anfield lelátói, és talán hamarosan Szoboszlai Dominikétől is azok lesznek.

Klopp nem szívesen hallja, ha lelátókon a neki írt dalt éneklik. Talán Szoboszlai másképpen látja majd ezt
Klopp nem szívesen hallja, ha lelátókon a neki írt dalt éneklik. Talán Szoboszlai másképp látja majd ezt Fotó: EPA/Daniel Hambury

 

Szoboszlai tiszteletére újabb dal született

A magyar válogatott csapatkapitánya nyári klubváltása óta közkedvelt figura a Vörösök drukkerei körében, már szeptemberben megszületett az első dal róla, de ez még nem terjedt el széles körben. Talán majd a következő, amelyet Don McLean American Pie című slágerének dallamára adott elő egy szurkoló egy kocsmában.

Az előző szezonbeli küszködést követően a szerzőt reménnyel töltötte el az épülőben lévő, most éppen Premier League-éllovas csapat őszi teljesítménye, és a dal szerint a Liverpool Szoboszlai Dominikkel a fedélzeten úgy szárnyal, mint Bill Shankly idejében (1959 és 1974 között), amikor a skót edzőlegenda világverő alakulatot hozott létre a Vörösökből.

Íme a dal, amelyet a Ripost szúrt ki:

Shankly neve azóta is gyakran visszaköszön a liverpooli nótákban, ahogyan a mostani menedzser, Jürgen Klopp népszerűsége is az eget verdesi, és nem véletlen, hogy az ő tiszteletére is saját dalt írtak. Az más kérdés, hogy a német szakembernek ambivalensek az érzései ezzel kapcsolatban, nem szereti, ha a mérkőzések alatt az „I’m so glad that Jürgen is a Red” zúg a lelátókon.

Borítókép: Szoboszlai Dominik a Crystal Palace elleni bajnoki mérkőzésen (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.