Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Klopp ráförmedt a szurkolókra: Abbahagynátok ezt végre?

Jürgen Klopp csapata, a Liverpool szombaton megszerezte első győzelmét a Premier League új kiírásában. A német vezetőedző a Bournemouth elleni mérkőzés 3-1-es végeredményével elégedett lehetett, egy valami azonban nagyon zavarta, ami ráadásul nem is a gyepen, hanem a lelátókon történt. Ezért Klopp egy kéréssel fordult a szurkolókhoz – kissé nyers megfogalmazásban.

Magyar Nemzet
2023. 08. 22. 15:00
Friendly match - Karlsruher SC vs FC Liverpool Jürgen Klopp
epa10756227 Liverpool’s head coach Juergen Klopp reacts during the friendly soccer match between Karlsruher SC and FC Liverpool in Karlsruhe, Germany, 19 July 2023. EPA/RONALD WITTEK Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp Liverpoolja a nehézkes kezdetek után képes volt megfordítani az állást, és a 3. percben kapott gól ellenére – hozzájárulásának is köszönhetően – 3-1-re felülmúlta a Bournemouth csapatát a Premier League 2. fordulójában.

Jürgen Klopp nem kér belőle,  hogy a Liverpool szurkolói a meccsek során őt éltessék
Jürgen Klopp nem kér belőle,  hogy a Liverpool szurkolói a meccsek során őt éltessék Fotó: AFP/Peter Powell

Klopp mester a játékosai hibái miatt olykor joggal bosszankodhatott, de nemcsak ők, hanem a szurkolók is kihúzták a gyufát a német menedzsernél. 3-1-es állásnál ugyanis a Beatles I Feel Fine című dalának átiratától (De boldog vagyok, hogy Jürgen vörös) zengtek az Anfield lelátói, amivel a nézők történetesen éppen Kloppot éltették.

Az 56 éves sikeredző bár korábban hangoztatta, hogy kedveli a nótát, azt nem szereti, ha már a lefújás előtt felcsendül. Ennek a szombati bajnoki mérkőzésen is hangot adott: – Abbahagynátok végre már ennek a sz…rnak az éneklését? – fordult a szurkolókhoz.

 

Kloppban rossz emlékeket ébreszt a dal

Klopp áprilisban így magyarázta hasonló kérését: – Azt kell mondanom, hogy bár mindegyikőtöket szeretlek, kérlek, ne énekeljétek. Vagy ha mégis, akkor a meccsek után a bárokban énekeljétek, mert mikor felcsendül, az olyan érzést kelt, mintha a mérkőzés már véget ért volna. 3-0-ra vezetünk, és akkor meghallom ezt a számot. De a meccsnek még nincs vége! – hangsúlyozta.

Ahogy annak a találkozónak nem is volt. A Liverpool az előző szezonban, a 34. fordulóban tizenöt perc három góllal vezetett a Tottenham Hotspur ellen az angol élvonalban, a londoniak mégis kiegyenlítettek. A Vörösök a hajrában szerezték meg a győztes gólt (4-3), Klopp dala viszont már a mérkőzés korai szakaszában felcsendült. Szerinte ennek nem kellene így lennie, mert nem szeretné, ha a játékosai úgy éreznék, hogy idő előtt megnyugodhatnak, hiszen addigra eldőlt már a meccs.

Íme az ominózus dal:

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.