Légiós podcast: Sallai Roland gátlásos gyerek volt és a Real Madrid az álma

A korábbi 55-szörös magyar válogatott labdarúgó, Sallai Sándor volt a Magyar Nemzet új videocast műsora, A látható légió első adásának vendége. Sallai Sándor beszélt az unokaöccse, Sallai Roland kissé hányatott gyerekkoráról, ecsetelte a szenzációs képességeit, és azt is elárulta, a Real Madrid Roland álmainak a csapata. A két világbajnokságot megjárt, a Honvéddal ötszörös magyar bajnok jobbhátvéddel Gulácsi Péter, Willi Orbán és természetesen Szoboszlai Dominik múlt heti teljesítményét is megvitattuk.

2024. 03. 12. 5:50
UEFA Europa League - SC Freiburg vs RC Lens
epa11173291 Freiburg's Roland Sallai celebrates after scoring the 2-2 goal during the UEFA Europa League knock-out round play-offs, 2nd leg soccer match between SC Freiburg and RC Lens in Freiburg, Germany, 22 February 2024. EPA/ANNA SZILAGYI Fotó: ANNA SZILAGYI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Már hatéves korában lehetett látni, hogy kivételes képességű játékos válhat belőle, a gyerekkora óta arra készült, hogy válogatott legyen. Amiben tudtunk, segítettük, hogy az álma teljesüljön – mondta Sallai Sándor az unokaöccséről, Sallai Rolandról A látható légió műsorában.

Sallai Roland, Sallai Sándor, a látható légió, ollózás, Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter, Willi Orbán
ollózása a Bayern München ellen. Már gyerekkorában szerzett így gólokat. Fotó: EPA/Ronald Wittek

Sallai Sándor Sallai Rolandról elmondta továbbá:

– Mivel a szülei elváltak, Rolandnak kissé hányatott volt a gyerekkora.

– Hajdúhadházán járt iskolába és az Olasz focisuli volt az első klubja.

– Ollózva már kisgyerekként is több gólt rúgott.

– Nem csak a technikai tudása, a játékintelligenciája is kivételes.

– A kibontakozását akadályozta, hogy gátlásos volt és sokáig görcsös bizonyítási vágy égett benne.

– Őszerinte melyik Roland igazi posztja.

– S hogy a Real Madrid az álmai csapata.

Sallai Sándor A látható légió műsorában elmesélte azt is, hogyan vált belőle akarata ellenére jobbhátvéd, anno a nyolcvanas években micsoda lábteniszcsatákat vívtak a Honvéd játékosai a Komora Imre, Tichy Lajos, Tóth Kálmán trió ellen, s mely világsztárokkal cserélt mezt játékosként.

Beszéltünk továbbá küzdelméről a kapusposztért az RB Leipzigban, a magyar kapus nemes gesztusáról, miszerint a Real elleni meccsen odaajándékozta a kesztyűjét egy magyar szurkolónak, kiváló madridi teljesítményéről, Vinícius viselkedéséről és természetesen visszatéréséről, aki a fokozatosság jegyében a Manchester City elleni rangadón már kezdő volt. Valamennyi magyar légiós múlt heti teljesítményéről szokásos összefoglaló írásunkban olvashatnak.

Íme a teljes beszélgetés:

Borítókép: Sallai Roland sokáig görcsösen akart bizonyítani, de mára kivirult (Fotó: EPA/Szilágyi Anna)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.