Cseppet sem meglepő, hogy kik viszik a prímet a magyar légió tagjai közül

Mozgalmas és izgalmas héten van túl a magyar légió angliai és németországi része, elsősorban azért, mert több honfitárs futballistánk is érdekelt vagy érdekelt volt még a nemzetközi porondon is. Szoboszlai Dominik gólt lőtt, mellette még a Sepsi egyik magyarja, Varga Kevin talált be az ellenfél kapujába. Schäfer András számára piros lap miatt marad emlékezetes ez a hét. Szoboszlai, Sallai Roland és Willi Orbán teljesítménye kiemelkedő volt.

2024. 03. 11. 5:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a sérülése után visszatért, és képletesen szólva újra a légió vezére lett, a múlt héten is ő uralta a nyilvánosságot. Ezt úgy tette, hogy remekül szállt be a Liverpoolba az Európa-liga nyolcaddöntőjének az első meccsén a Sparta Praha otthonában: Jürgen Klopp az 51. percben cserélte be, adott egy gólpasszt, amelyet a VAR elvett tőle, és az ő góljával alakult ki az 5-1-es végeredmény – sok kérdés nem maradt a visszavágóra. Vasárnap pedig a Liverpool a Premier League nagy rangadóján a Manchester Cityt fogadta, Szoboszlai Dominik kezdőként 61 percet töltött el a pályán, jól futballozott, a végeredmény pedig 1-1 lett.

Fotó: AFP

is kezdő volt a Bournemouth-ban, a csapata csalódást keltő 2-2-re végzett hazai pályán a PL sereghajtójával, a Sheffield Uniteddel, a magyar védőt a szünetben lecserélték. Az angol másodosztályban, a Championshipben a Sunderland kedden otthon kapott ki 1-0-ra a Leicestertől, Callum Styles a 81. percben állt be, szombaton a csapat Southamptonban szenvedett 4-2-es vereséget, a magyar válogatott középpályás a 71. percben léphetett pályára. 

Piros lapja is van a légiónak

A Bundesliga magyarjai is érdekes és mozgalmas hetet zártak. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az RB Leipzig idegenben 1-1-et játszott a Real Madriddal, és 2-1-es összesítéssel kiesett, a lipcseiek gólját fejelte, akit az UEFA megválasztott a meccs emberének . Ő és is végigjátszotta a mérkőzést, akárcsak a szombati bajnokit, amelyen a csapatuk 2-0-ra legyőzte a Darmstadtot. csapata, a Freiburg az Európa-ligában 1-0-ra nyert a West Ham United ellen, a 88. percben lecserélt magyar csatár adta a gólpasszt, majd a vasárnapi bajnoki mérkőzésen a Freiburg 2-1-re győzött Bochumban, Sallait a 69. percben hozta le az edzője, mindkét meccset a kispadról nézte végig.

 

Emlékezetes marad a forduló számára is: az Union Berlin 2-0-ra kikapott Stuttgartban, a magyar középpályás kezdett, és a 69. percben kiállították, nagyon is szigorú ítélet volt… A Bundesliga másodosztályában a Hamburg Németh Andrást a 72. perctől bevetve szenvedett 2-0-s vereséget Düsseldorfban, a Hertha a St. Pauli vendégeként vallott 2-0-s kudarcot, Dárdai Bence sérülés miatt nem volt a keret tagja, Dárdai Márton a szünetben állt be csereként, ifj. Dárdai Pál kezdőként 87 percet játszott. 

Bolla Bendegúz rendszeresen játszik (Fotó: AFP)

A topligák közül a franciában a Le Havre 1-0-ra múlta felül a Toulouse együttesét, Loic Nego a 78. perctől lehetett aktív részese a sikernek. A spanyol élvonalban a Girona Yaakobishvili Antalt a keretbe sem neveze győzte le 2-0-ra az Osasunát. A svájci Servette Bolla Bendegúz szolgálataira 81. percig igényt tartva 0-0-t játszott az Európa-Konferencialigában a cseh Viktoria Plzennel, a vasárnapi bajnoki mérkőzésen pedig a 88. percben állt be a Lausanne ellen, a csapata 3-1-re nyert, az ellenfélnél Szalai Gábor nem volt a keretben.

Kispadozott is a légió

Cipruson az Omonia két meccset is játszott a múlt héten, az Anorthoszisz 2-1-es legyőzésénél nem kapott helyet a keretben, majd a kispadról láthatta, ahogyan a társai 2-1-re kikapnak otthon az AEK Larnacától, a vendégeknél Gyurcsó Ádám nem játszott. A romániai Superligában a Sepsi OSK a múlt hét elején 4-0-ra lelépte a Voluntarit, Kecskés Ákos végig a pályán volt, Varga Kevin kezdőként 72 percet játszott, a 68. percben ő szerezte csapata második találatát, Varga Roland a 72. percben csereként állt be, majd a csapat pénteken a Petrolul vendégeként nyert 2-1-re, ekkor Varga Kevin kezdőként 70 percet játszott, Kecskés Ákos a 85. percben állt be, Varga Roland a meccskeretben volt, de nem lépett pályára. 

 

A török első osztályban a Galatasray 6-2-re kiütötte a Rizesport, amelynek a magyar védője, Mocsi Attila a kispadot koptatta. Ugyanez a sors jutott Kleinheisler Lászlónak is, a Hajduk Split magyarja sem állt be a Gorica otthonában 3-0-ra megnyert meccsen. A belga második vonalban Vancsa Zalán kezdett, és a 71. percig volt aktív részese a Lommel 2-1-es sikerének a Francs Borains stadionjában. Az olasz másodosztályban Balogh Botond végigjátszotta a Parma bajnokiját, amelyet 2-1-re megnyert a Brescia ellen, kezdőként 68 percet kapott a Südtirolt 2-1-re legyőző Speziában.

 

Európán kívül a dél-koreai Ulszan Hyundai az ázsiai Bajnokok Ligája negyeddöntőjének az első mérkőzésén 1-1-re végzett az ugyancsak dél-koreai Csonbuk vendégeként, Ádám Martint a 64. percben cserélték be, szombaton a bajnokságban a Kimcson Szangmu otthonában 3-2-re nyert a magyar csatár csapata, aki kezdőként 62 percet kapott. A CONCACAF Bajnokok Ligájában a Philadelphia Union Gazdag Dániellel a fedélzeten 0-0-ra végzett otthon a mexikói Pachucával a nyolcaddöntő első meccsén. Az MLS-ben a Philadelphia a Seattle Sounderst fogadta, de a mérkőzés a nagy eső miatt a hatodik percben félbeszakadt, a Kansas City pedig Sallói Dánielt végig bevetve idegenben játszott 0-0-t a Los Angeles FC-vel.

Borítókép: Sallai Roland remek formában futballozik már hetek óta (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.