Sallai megint ollózott, ő volt a Freiburg egyik hőse a Premier League-klub ellen

A Freiburg hazai pályán 1-0-ra legyőzte a West Ham Unitedet az Európa-liga nyolcaddöntőjének első felvonásán, a német csapat hőse pedig ezúttal is Sallai Roland volt, aki a 81. percben nagyszerű gólpasszt adott. Az újra ollózó Sallai egyébként is a meccs egyik legjobbja volt.

2024. 03. 07. 23:09
UEFA Europa League - SC Freiburg vs RC Lens
epa11173291 Freiburg's Roland Sallai celebrates after scoring the 2-2 goal during the UEFA Europa League knock-out round play-offs, 2nd leg soccer match between SC Freiburg and RC Lens in Freiburg, Germany, 22 February 2024. EPA/ANNA SZILAGYI Fotó: ANNA SZILAGYI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

bombaformában van, már az El előző fordulójában is ő volt a Freiburg hőse, hiszen a francia Lens ellen duplázott, így jutott be a csapata a nyolcaddöntőbe. Itt ismerős ellenfél várt a Freiburgra, hiszen a West Hammel egy csoportban szerepelt az ősszel. Sallai még októberben lőtt is egy gólt az angol csapat ellen.

Bundesliga - SC Freiburg vs FC Bayern Munich
Sallai Roland a Bayern München után a West Ham ellen is ollózott. Fotó: EPA/Ronald Wittek

Gól most nem került a magyar támadó neve mellé, de egy góllal felérő gólpassz igen. A 81. percben egy bal oldalon futó támadás végén Sallai ellépett a védőjétől, majd keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt, de úgy, hogy a hosszún megtalálta a csapattársát, Gregoritschot, akinek csak bele kellett tennie a lábát a labdába a gólhoz. A gól itt megnézhető.

A Freiburg ezzel a góllal meg is nyerte a meccset 1-0-ra, ami jó alap a március 14-én esedékes angliai visszavágóra. Sallai a meccs egészében remek teljesítményt nyújtott, a 89. percben cserélték le, addig impozáns statisztikát mutatott fel.

A második félidő elején például Sallai ollózott, ezzel okozott veszélyt, de a labda megpattant egy védőn, és lelassult, így Lukas Fabianski, a West Ham kapusa védeni tudott. Sallai a Bundesliga legutóbbi fordulójában a Bayern München ellen ollózott, akkor Manuel Neuert csak a felső léc mentette meg a góltól.

A West Ham elleni siker nagy skalp, hiszen az angol klub tavaly megnyerte az Európa-konferencialigát, a Premier League-ben pedig jelenleg a hetedik helyen áll két sztárcsapat, a Manchester United és a Newcastle United között. A Freiburg másik magyarja, a kispadról nézte végig a találkozót.

Európa-liga, nyolcaddöntő, első meccsek: 

Sparta Praha–Liverpool 1-5
Qarabag–Leverkusen 2-2
AS Roma–Brighton 4-0
Olympique Marseille–Villarreal 4-0
Benfica–Glasgow Rangers 2-2
Freiburg–West Ham United 1-0
AC Milan–Slavia Praha 4-2

 

Borítókép: Sallai Roland rendre a Freiburg egyik ünnepelt sztárja (Fotó: EPA/Szilágyi Anna)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.