Büntetőn marakodik Sallai Rolandék és a West Ham edzője

A Freiburg 1-0-s előnyt szerzett a West Ham United ellen a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjében. Sallai Roland gólpasszal járult hozzá a német csapat győzelméhez. A meccs kulcsjelenete a hosszabbításban jött el, amikor négy percen át állt a játék egy vitatott büntető miatt, ám Alejandro Hernandez végül nem ítélt tizenegyest a West Ham javára. David Moyes, az angolok vezetőedzője szerint rossz, Christian Streich, a Freiburg trénere szerint viszont jó döntés született.

2024. 03. 08. 8:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a 81. percben kihagyhatatlan helyzetbe hozta Gregoritschot, a Freiburg ezzel a találattal szerzett vezetést és nyerte meg a mérkőzést. A találkozó hosszabbításában ugyanakkor akadt egy gyanús jelenet. Noah Weisshaupt, a Freiburg játékosa kézzel ért a labdához, amikor Tomas Soucekkel küzdött a hazai 16-oson belül. Négy percig állt a játék, a spanyol játékvezető, Alejandro Hernandez a monitor előtt is vizsgálta a jelenetet, végül helyben hagyta a korábbi döntését, és nem ítélt büntetőt.

Noah Weißhaupt, Tomas Soucek, Freiburg, West Ham, David Moyes, Christian Streich, európa-liga, büntető
A vitatott jelenet, amint Weisshaupt kezei a magasba lendülnek. Forrás: TNT Sports

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón is elsősorban ez foglalkoztatta az egybegyűlteket. Érthetően inkább az anno a Manchester Unitednél Sir Alex Ferguson örökébe lépő David Moyes volt feszültebb.

 

Kezezés volt és lökés

– Volt alkalmam megnézni a jelenetet, ezért megalapozott a véleményem. Manapság egyértelműen büntető jár azért, ha egy játékosnak mindkét keze a magasban van, és úgy ér bele a labdába – érvelt David Moyes, a West Ham mestere.

– Igen, csakhogy Weisshauptot hátulról meglökték, ezért kapta fel a kezét. Nem volt büntető – reagált erre Sallai Rolandék edzője, Christian Streich.

A német tréner hozzátette, az volt a taktikájuk lényege, hogy nyugodtnak kell maradniuk, nem szabad kinyílniuk, mert ha így tesznek, akkor abban a West Ham jobb lett volna. Nos, ezért tűnhetett úgy, mintha kissé félénken futballozna a Freiburg.

Abban mindkét edző egyetért, hogy a párharc még nem dőlt el, ötven-ötven százalék esély van a továbbjutásra. Így igaz, amióta az idegenben lőtt gól nem számít, az 1-0-s győzelem nem olyan nagy előny, mint korábban.

Íme, a teljes sajtótájékoztató:

Európa-liga, nyolcaddöntő, első meccsek: 

Sparta Praha–Liverpool 1-5
Qarabag–Leverkusen 2-2
AS Roma–Brighton 4-0
Olympique Marseille–Villarreal 4-0
Benfica–Glasgow Rangers 2-2
Freiburg–West Ham United 1-0
AC Milan–Slavia Praha 4-2

 

Borítókép: A West Ham játkosai reklamálnak Alejandro Hernandeznél (Fotó: Reuters)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.