Klopp humorral oltotta le a csehek liverpooli próbálkozását

Jürgen Klopp a humoránál volt a Sparta Praha–Liverpool Európa-liga-mérkőzés után. Amikor az 5-1-re megnyert találkozó után a cseh játékosokról kérdezték, elmésen felelt a nyár utáni terveire célozva. Klopp még nem tudja, Konate sérülése mennyire súlyos, Darwin Núnezt méltatta, Szoboszlai Dominikről ezúttal nem ejtett szót. A Manhester City elleni rangadóról is csupán annyit, hogy pihenésre van szükségük.

2024. 03. 07. 22:33
UEFA Europa League Round of 16 MD-1 - Liverpool FC, Jürgen Klopp
epa11202692 Liverpool's head coach Juergen Klopp takes part in a press conference in Prague, Czech Republic, 06 March 2024. Liverpool will face Sparta Prague in their UEFA Europa League round of 16 first leg soccer match on 07 March 2024. EPA/MARTIN DIVISEK Fotó: MARTIN DIVISEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Szoboszlai is újra lendületben, és a Sparta ellen a hosszabbításban vágott gólt. Jó hír Kloppnak, további nagy meccsek jönnek” – így zárul a Liverpool honlapján a Sparta Praha–Liverpool Európa-liga-mérkőzés tudósítása, amelyet Jürgen Klopp csapata többek között góljával 5-1-re megnyert. A Vörösök vezetőedzője Szoboszlai Dominikről ezúttal külön nem szólt, de csakúgy, mint a találkozó előtt, ezúttal is akadt néhány magvas megjegyzése.

NÚNEZ, Darwin, Liverpool, Sparta praha, szoboszlai dominik, jürgen klopp
Darwin Núnez a második gólját lövi a Sparta Praha-Liverpool meccsen. Klopp megdicsérte. Fotó: Martin Divisek

– Az eredmény sokkal jobb, mint a teljesítményünk. A Spartának jó meccse volt, mi viszont sok labdát vesztettünk, olyanokat, amelyek nem voltak kikényszerítve. Azért nyertünk nagy különbséggel, mert a Sparta vállalta a kockázatot, mi pedig megbüntettük őket – Klopp nem beszélt mellé, kimondta, amit gondol.

 

Klopp nem figyeli a cseh játékosokat

Aztán, akárcsak a meccs előtti sajtótájékoztatón, ismét mosoly fakasztott. Amikor az egyik cseh újságíró megkérdezte tőle, tetszett-e neki valaki a Spartából, így felelt:

– A nyáron visszavonulok. Talán nyaralásra invitál?

Szóba került a két csere is. Joe Gomeznek nincs baja, őt csupán elővigyázatosságból cserélte le Klopp, mert ő is túl sok meccset játszik. Az 51. percben sérülés miatt lehozott Ibrahima Konatéről a következőt mondta: – Még nem tudjuk, mennyire súlyos a helyzet. Ibou azt mondta nekem, amikor lejött, hogy ha fut még egy sprintet, akkor nagy lett volna a baj. Reméljük, hamarosan rendben lesz, de most még nem tudom.

 

Klopp: Darwin Núnez állandó veszélyt jelent

Kérdésre válaszolva Klopp a két gólt szerző Darwin Núnezt méltatta, akinek a helyére Szoboszlai Dominik beállt. A német tréner szerint Núnez nagyszerűen beilleszkedett a csapatba, mostanában termeli a gólokat, de ha nem is talál be, akkor is állandó veszélyt jelent a kapu előtt.

A Manchester City elleni rangadó csak érintőlegesen került szóba, Klopp csupán annyit mondott, repülnek haza, hogy feltöltődjenek a vasárnapi meccsre.

Íme, Jürgen Klopp teljes sajtótájékoztatója:

 

Borítókép: Jürgen Klopp elégedetten távozhat Prágából (Fotó: Martin Divisek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.