City vagy Liverpool? Szópárbaj Haaland és Alexander-Arnold között

A Manchester City ugyan már elvégezte a maga dolgát és a Köbenhavnt simán kiverve bejutott a legjobb nyolc közé, a Liverpool viszont még csak csütörtök este lép pályára a nyolc közé jutásért a Sparta Praha vendégeként az Európa-ligában, de máris megkezdődött a hangolás a vasárnapi Liverpool–Manchester Premier League-rangadóra. Méghozzá egészen magas szinten. Trent Alexander-Arnold piszkálódott kicsit, mondván, a Manchester City sikerei inkább a pénzügyi háttérnek köszönhetőek, amire Erling Haaland kemény szavakkal reagált. A pályán folytatják? Ahhoz persze Alexander-Arnoldnak fel kellene épülnie a sérüléséből…

2024. 03. 07. 17:53
Erling Haaland, Trent Alexander Arnold
Forrás: The Sun
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Olyan gépezettel állunk szemben, amelyet győzelemre alkottak. A legegyszerűbben így jellemezhetjük a Cityt és mögötte álló szervezetet. Bár a közelmúltban ők több címet nyertek, mint mi, és valószínűleg sikeresebbek is voltak, a mi trófeáink többet jelentenek majd nekünk és a szurkolótáborunknak a két klub anyagi helyzete miatt. Az, hogy két klub hogyan építette fel csapatát, és hogy mi ezt hogyan csináltuk, valószínűleg többet jelent a mi szurkolóinknak – így utalt a Manchester és a Liverpool közötti anyagi lehetőségekre a két csapat közötti vasárnapi rangadó előtt a Premier League 28. fordulójában a Fourfourtwo-nak adott interjúban.

Erling Haaland, Trent Alexander-Arnold, Liverpool, Manchester United, Premier League, rangadó, szóváltás
Trent Alexander-Arnold és a pályán már többször összecsapott egymással (Fotó: Getty Images)

– Nehéz megállítani ezt a gépezetet. De a múltban megmutattuk, hogy képesek vagyunk rá, és nincs okunk attól tartani, hogy ne tudnánk velük tartani a lépést ebben az idényben. Bennünket is feldob a City elleni versengés, és tudjuk, hogy jó helyzetben vagyunk. Biztos vagyok benne, hogy ők is motiváltak lesznek, ahogy mi is. Izgalmas párharc lesz – tette hozzá a középpályásként is bevethető dupla tüdejű jobbhátvéd.

 

Haaland: Alexander-Arnold azt locsog, amit akar

Magabiztos, sőt optimista, ugyanakkor udvarias nyilatkozat. Olyan, ami a Liverpool-drukkerek szívét melengeti, de a Manchester City hívei sem ütközhetnek meg rajta. Gondolnánk. Ám nem sokáig késett a válasz.

– Ha ezt akarja mondani, hát rendben. Egy éve vagyok itt, és tripláztam a csapattal, ami nagyon jó érzés volt. Nem hiszem, hogy ő pontosan ismeri ezt az érzést… A Liverpoolnál annyit locsognak, amennyit akarnak, személy szerint Trent Alexander-Arnold is. Nem tudom, miért teszi ezt, de nem bánom – vágott vissza Erling Haaland a Sky Sportsnak nyilatkozva.

Visszaelőzhet a Manchester City

Várjuk a folytatást. Ki ne tudná, a Premier League 28. fordulója előtt a Liverpool egy ponttal vezet a Manchester City előtt. Győzelem esetén nagy lépést tehet a bajnoki cím felé, ha viszont a vendégek nyernek, ismét a tabella élére állnak. Igaz, az egyre jobb formába lendülő, hétfőn a Sheffield United vendégeként 6-0-ra diadalmaskodó Arsenal is még versenyben van a trófeáért.

Nagy kár, hogy a pályán aligha jön össze a Haaland–Alexander-Arnold csata, az angol játékos ugyanis még lábadozik sérüléséből, el sem utazott a Sparta Praha–Liverpool Európa-liga-mérkőzésre.

A Premier League élcsoportja: 1. Liverpool 63 pont, 2. Manchester City 62, 3. Arsenal 61.

Borítókép: Erling Haaland, Trent Alexander-Arnold üzenget egymásnak (Fotó: Getty Images)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.