A Liverpool Szoboszlait és Szalahot is bevetheti az El-ben

Csütörtökön az Európa-ligában és az Európa-konferencialigában három magyarnak szurkolhatunk. A legnagyobb érdeklődés a Liverpool prágai szereplését övezi, különösen úgy, hogy Jürgen Klopp vezetőedző nevezte a keretbe Szoboszlai Dominikot és Mohamed Szalahot is. Sallai Roland a Freiburgban az angol West Ham United ellen harcolhat, Bolla Bendegúz pedig a Servette tagjaként léphet pályára a cseh Viktoria Plzen otthonában.

2024. 03. 07. 5:27
Liverpool Training - AXA Training Ground - Wednesday March 6th
2055453468 Liverpool's Mohamed Salah (centre) during a training session at the AXA Training Centre, Liverpool. Picture date: Wednesday March 6, 2024. (Photo by Peter Byrne/PA Images via Getty Images) Fotó: Getty Images/Peter Byrne
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alisson, Diogo Jota, Joel Matip, Thiago, Ryan Gravenberch és Curtis Jones – rájuk még mindig várniuk kell a Liverpool szurkolóinak. Valamennyien sérültek, így Jürgen Klopp vezetőedző egyikükre sem számíthat csütörtökön este Prágában a Sparta Praha elleni Euroliga-mérkőzésen és a vasárnapi csúcsrangadón a Manchester City ellen sem. Ám a listát nézve akad jó hír is, hiszen nincs már ott és a Mohamed Szalah sem, akik el is utaztak a cseh fővárosba.

Kezdődik a Liverpool edzése (Forrás: Liverpoolfc.com)

A Liverpool szerdán kora délután még otthon edzett, utána repült el, és Jürgen Klopp este már Prágában tartotta meg a sajtótájékoztatóját. Ott szóba került Szoboszlai Dominik lehetséges játéka is, amiről a német edző ezt mondta:

– Jó, hogy visszatért. Szeret focizni, ezért sérültnek lenni számára kemény, nagyon kemény. Az övé nem látványosan súlyos sérülés volt, egyszerűen csak nem engedték, hogy rendesen edzzen, ahogy az izomsérüléseknél lenni szokott. Szóval, ez az oka annak, hogy óvatosnak kellett lennünk a rehabilitációjában, mert ha megkérdezted volna Domot, akkor két-három hétig teljesen a csapattal edzhetett volna, de minden orvosi tanács azt mondta, hogy nem, várnunk kell. És mi ezt tettük. Most visszatért, játszott néhány percet, ott van a csapatban. A többit majd meglátjuk.

Jürgen Klopp jó hangulatú sajtótájékoztatót tartott (Fotó: Laurie Dieffembacq)

Jürgen Kloppot természetesen Mohamed Szalahról is kérdezték. Az egyiptomi február közepén visszatért a sérüléséből, de Brentford elleni meccs után megint kidőlt. A német vezetőedző elmondta, a csatár két napot edzett már a csapattal, vele is óvatosan bánnak majd, és még nem tudni, mennyit bír. Ugyanakkor az kétségtelen, hogy nagy szükség van rá, hiszen minden sorozatban nagyon fontos meccsek előtt áll a Liverpool.

 

A Liverpool stílusa a fontos

Brian Priske, a Sparta vezetőedzője ezt nyilatkozta:

– A Liverpool remekül játszik ebben a szezonban, és a játékosaimnak nem lesz könnyű dolguk ellene. Azt is nehéz megjósolni, hogy ki fog kezdeni náluk, figyelembe véve a keret méretét és minőségét, és bár többen is sérültek, a csapat így is nagyszerűen teljesít. Ezért minket inkább a Liverpool játékstílusa érdekel, mint a konkrét személyi állomány, arra igyekszünk hatásosan felkészülni.

remek formában játszik (Fotó: EPA/Anna Szilagyi)

A második számú európai kupasorozat másik magyar érdekeltségű együttesére nagyon nehéz erőpróba vár, mivel a Freiburg a West Ham Unitedet fogadja. Sallai Roland és rapszodikusan teljesítő csapata a csoportkörben is összecsapott a konferencialiga tavalyi győztesével, de mindkétszer alulmaradt. Sallainak mégis pozitív emléke is lehet a két csapat németországi összecsapásáról, mivel a 2-1-es vereség alkalmával ő szerezte a Freiburg gólját.

 

Bolla élvezi a bizalmat

Bolla Bendegúz, a Servette futballistája egyedüli magyarként érdekelt a harmadik számú európai kupasorozatban, a konferencialigában. A svájci együttes 22 esztendő után érdekelt újra egy nemzetközi sorozat egyenes kieséses szakaszában, akkor a spanyol Valenciával szemben az UEFA-kupa negyedik körében búcsúzott. A Ser­vette-nek, amely az Európa-ligából került át, nem lesz könnyű dolga, ugyanis a Viktoria Plzen sorozatban 11 győzelemnél jár a konferencialigában, ezeken a meccseken pedig 22 gólt szerzett és mindössze hármat kapott. A 24 esztendős magyar válogatott futballista ebben a kiírásban mindegyik nemzetközi meccsen lehetőséget kapott.

A Sparta Praha–Liverpool mérkőzés ma 18.45 órakor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti, a Freiburg és a West Ham United meccs kezdési időpontja 21.00, és az RTL3 közvetíti.

Borítókép: A Liverpool játékosai, köztük Szoboszlai Dominik otthon edzettek az utazás előtt (Fotó: Getty Images/Peter Byrne)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.