Gulácsi Péter nem bűnhődik a nagy hibája miatt, ő véd a Real Madrid ellen

Nem volt könnyű helyzetben az RB Leipzig vezetőedzője, Marco Rose, amikor döntenie kellett, hogy a Real Madrid elleni idegenbeli BL-nyolcaddöntő mai visszavágóan a kapuban kinek szavazzon bizalmat. Rose végül Gulácsi Péter és Janis Blaswich közül honfitársunk mellett döntött.

2024. 03. 06. 19:52
GULÁCSI Péter
Augsburg, 2024. február 12. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2024. február 10-i Augsburg-RB Leipzig mérkõzése után Augsburgban. MTI/EPA/Szilágyi Anna Fotó: Szilágyi Anna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, térdsérülése miatt közel egy évet hagyott ki, és a felépülése után sem kapott sok játékpercet, mivel helyettese, Janis Blaswich sokáig remekelt az RB Leipzig kapujában. Amikor viszont Gulácsi már leülhetett a kispadra, a német egyre többször hibázott, így honfitársunk megkapta a lehetőséget. Február 13-án is ő állt a kapuban a Real Madrid elleni BL-párharc első felvonásán, amit a spanyolok 1-0-ra megnyertek Lipcsében.

Gulácsi Péter
Gulácsi Péter szomorkodik a Real Madrid gólja után (Fotó: AFP/Odd Andersen)

Február 24-én a Bayern München ellen idegenben (1-2) Blaswich védett, de csak azért, mert Gulácsi hasizomsérüléssel bajlódott. Múlt szombaton Bochumban ismét ő védett, a lipcseiek 4-1-re győztek, de a 7. percben a vendégek szerezték meg a vezetést, és Gulácsi bizony háríthatta volna Maximilian Wittek szabadrúgását; ne szépítsük, ez gól nagy kapushiba eredménye. 

Gulácsi Péter a WhoScored portáltól a Real elleni meccsen 6,3-as osztályzatot kapott, a Bochum ellen viszont csak 5,7-et, ami csapatából a leggyengébb jegy volt. a védelemben 7,2-t érdemelt ki. S ugyan Rose jó pedagógusként azt mondta, hogy nem tesz szemrehányást Gulácsinak, ez akkor nem jelentette azt, hogy Madridban is ő áll majd a kapuban. A Real Madridnál az volt a kérdés, hogy Carlo Ancelotti vezetőedző számíthat-e Auré­lien Tchouaméni játékára. A kameruni származású francia válogatott védőt nagyon megviselte, hogy szombaton ha vétlenül is, súlyos sérülést okozott a Valencia guineai játékosának, Mouctar Diakhabynak, amikor ráesett ellenfele térdére.

Gulácsi és Orbán is ott van az RB Leipzig kezdőcsapatában

A visszavágóra a várható összeállításokat a Marca és a Goal.com ugyanúgy tippelte, egyaránt Gulácsit várták a kapuba, Tchouamenit pedig betették a védelembe:

Real Madrid: Lunyin – Carvajal, Tchouameni, Rüdiger, Mendy – Valverde, Camavinga, Kroos – Bellingham – Vinícius Jr.

RB Leipzig: Gulácsi – Henrichs, Orbán, Castello Lukeba, Raum – Olmo, Haidara, Schlager, Xavier Simons – Openda, Sesko

A kezdés előtt kiderült, hogy Gulácsi véd, az pedig nem meglepetés, hogy Willi Orbán is ott van a lipcseiek kezdőcsapatában. A Realban ugyanakkor Rodrygo csak csere, Nacho kezd, de ő természetesen a védelemben. Tchouameni előrébb kerül, miként Valverde is a jobb szélen. A spanyolok egyébként már másfél órával a kezdés előtt nyilvánosságra hozták, milyen felállásban kezdenek.

Forrás: X/RB Leipzig
Forrás: X/Instant Foot

A 21 órakor kezdődött találkozót az M4 Sport közvetíti.

Borítókép: Gulácsi Péter (Fotó: MTI/EPA/Szilágyi Anna)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.