Szilágyi Áron komoly ösztönzőt kapott, hogy Párizs után folytassa

Az Egri Vízilabda Klub támogatása után újabb jelentős szerepet vállal a magyar sportban a 4iG, az ország vezető infokommunikációs vállalata. Ezúttal a háromszoros egyéni olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron további karrierjéhez biztosítanak támogatást. Ezzel egy időben azt is bejelentették, hogy elindul a 4iG Talent Program.

2024. 03. 20. 16:52
Szilágyi Áron és Fekete Péter a megállapodás aláírása után Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt évtizedben az ország egyik legjelentősebb infokommunikációs cégévé váló 4iG Nyrt. egyre markánsabb szerepet kezd vállalni a hazai sporttámogatás terén is. Két héttel azt követően, hogy bejelentették az Egri Vízilabda Klub támogatását, az Origo két újabb bejelentésről számolt be. Fekete Péter, a 4iG Nyrt. vezérigazgatója ezúttal egy egyéni sportoló támogatását jelentette be, ő a kardvívás történetének egyetlen háromszoros egyéni olimpiai bajnoka, Szilágyi Áron, a vállalat ugyanis öt évre szóló együttműködési és támogatói megállapodást kötött a sportolóval, aki a jövőben a hamarosan megjelenő ONE márka nagykövete is lesz.

Bányai Tamás és (Fotó: Mirkó István)

Ugyanitt elhangzott, hogy a cég életre hívta a 4iG Talent Programot, amelynek már most vannak fiatal támogatottjai, mint a Formula 4-ben szereplő tehetséges fiatal autóversenyző, Molnár Martin, a triatlonos olimpikon, Tokióban 7. helyen végző Bicsák Bence, valamint a szörfös (iQ Foil osztály) Szentiványi Sára. 

– Az élsportolók első támogatói a szüleik, ez az én esetemben sem volt másként, a mai napig nem tudom, anyukám hogyan csinálta, hogy engem és a két testvéremet is hozta-vitte edzésre, edzésről. Ezért is nagy öröm, hogy egy olyan cég, mint a 4iG ehhez segítséget nyújt – mondta Szilágyi Áron, aki hozzátette, az ő sikereiben számos úgymond láthatatlan ember segítségének része van. – Ha mondhatom, az egész országnak szerepe van benne, annak, aki jegyet vesz egy versenyre, ugyanúgy, mint az edzőnek, a masszőrnek, az orvosoknak, de akár annak az asszisztensnek is, aki elindítja egy vizsgálat során a röntgengépet.

 

A háromszoros olimpiai bajnok hangsúlyozta többek között azt is, hogy boldog, mert olyan csoport tagja lehet, amely fontosnak tartja fiatal sportolók támogatását. Bányai Tamás, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója elmondta, nagyon fontos év áll a 4iG előtt, amelyhez koncentráció, fegyelem, elszántság és elkötelezettség kell, ami tökéletes párhuzamot képez az élsporttal.

– Az átalakulás során létrejövő új márka, a ONE számára olyan márkanagyköveteket keresünk, akik hozzánk hasonló értékeket képviselnek. Ebbe a képbe pedig tökéletesen beleillik Szilágyi Áron – mondta Bányai Tamás.

Szilágyi Áron egyelőre csak Párizsig tekint előre (Fotó: Mirkó István)

Az Origo beszámolójából kiderül az is, hogy Szilágyi Áron mivel ajándékozta meg a 4iG-t, a vállalat mikor kereste meg őt, beszélt az anyagi háttér biztonságának a fontosságáról, és megtudható, mi a Talent Program lényege. A háromszoros olimpiai bajnok a saját jövőjéről ezt mondta:

– Természetesen egy ilyen támogatás erős motiváció, hogy az ember azt érezze, van még ebben a pályafutásban. Ha egy ilyen vállalat az ember mögé áll, az egyértelmű jelzés. De a feleségemmel úgy döntöttünk, hogy csak a párizsi olimpia után folytatjuk le azt a beszélgetést, hogy folytassam-e a pályafutásomat. Még nem teljes a kollekció, egy olimpiai csapatarany még hiányzik belőle.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.