Ancelotti furán reagált Bellingham góljára, Xavi kifakadására pedig röviden + videó

A La Liga vasárnap éjjel véget ért rangadóján a Real Madrid 3-2-re nyert a Barcelona ellen, így már 11 pont az előnye a tabellán legnagyobb riválisa előtt. A bajnokságból már csak hat forduló van hátra, de Carlo Ancelotti vezetőedző leszögezte, hogy nem dőlhetnek hátra.

2024. 04. 22. 9:53
Carlo Ancelotti és Jude Bellingham
Carlo Ancelotti és Jude Bellingham Forrás: X/Real Madrid C.F.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A La Liga 32. fordulójában a Real Madrid hazai pályán úgy nyert 3-2-re a Barcelona ellen , hogy 1-0-ra és 2-1-re is a katalánok vezettek, a királyi gárda győztes gólját pedig a 91. percben vágta be. A vendégek bosszúságát fokozza, hogy 1-1-es állásnál talán Lamine Yamal is érvényes gólt szerzett, de ez már soha nem derül ki, mert a spanyol bajnokságban a topligák közül egyedüliként nem alkalmazzák a gólvonaltechnológiát. A felvételekből pedig nem derül ki egyértelműen, hogy Andrij Lunyin a gólvonalhoz képest pontosan honnan ütötte ki a labdát az ominózus esetnél. A katalánok szerint a gólvonal mögül, de mivel erre nincs perdöntő bizonyíték, a játékvezető nem ítélt gólt. A Barcelona vezetőedzője, Xavi a találkozó után szégyenletesnek nevezte az esetet, és azt mondta, hogy ők érdemelték volna meg a győzelmet.

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (Forrás: X/Real Madrid C. F.)

Ancelotti: Nagy az előnyünk, de nem dőlhetünk hátra

– Nem kívánom kommentálni Xavi szavait, mindenkinek megvan a saját véleménye. Kiegyenlített, küzdelmes mérkőzést játszottunk, a Barcelonának is voltak jó időszakai, ahogy nekünk is. Az utolsó energiánkat mozgósítva sikerült nyerünk, így hatalmas lépést tettünk a bajnoki cím megnyerése felé. Nagy az előnyünk, de nem dőlhetünk hátra – nyilatkozta Carlo Ancelotti.

A Real Madrid trénere arról is beszélt, hogy szerinte mi volt a döntő momentum a találkozón:

– Amikor 2-2 lett az eredmény, a Barcelona feltolta a játékosait, ezzel pedig megbomlott az egyensúly a játékrendszerében. Ezt már akkor is kihasználhattuk volna, amikor Lunyin indítása után Vinícus helyzetbe került. A végén aztán Bellingham jókor érkezett, és mivel már régen szerzett gólt, ez neki is nagyon fontos találat.

Érdekes jelenet volt, hogy amikor Jude Bellingham megszerezte a Real Madid győztes gólját, a kispadról mindenki szaladt ünnepelni, Carlo Ancelotti viszont sarkon fordult, mintha a csapatából valaki öngólt rúgott volna… A lefújás után azonban már ő is a pályán ünnepelt a csapatával.

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.