Egy gúnyolódó manchesteri játékos fülei miatt áll a bál Angliában + videó

Május 25-én a címvédő Manchester City és a Manchester United játssza az angol labdarúgó FA-kupa döntőjét, miután előbbi szombaton 1-0-ra nyert a Chelsea, utóbbi vasárnap 11-espárbajban a másodosztályú Coventry City ellen. Ám az MU tábora nem lehet feltétlenül boldog, és Antony ünneplése is rossz fényt vet a csapatra.

2024. 04. 22. 8:05
Antony nem volt sporszerű
Antony nem volt sporszerű Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FA-kupa első elődöntőjében a címvédő Manchester City szombaton 84. percben szerzett góljával nyert 1-0-ra a Chelsea ellen. Vasárnap a Manchester United a 70. percben még 3-0-ra vezetett – Scott McTominay, Harry Maguire és Bruno Fernandes voltak a gólszerzői –, és ki gondolta volna ekkor, hogy a másodosztályú Coventry City kiegyenlít?! Márpedig ez történt, Haji Wright a 95. percben 11-esből egalizált, s mivel a kétszer 15 perces hosszabbítás nem hozott újabb gólt, jöhetett a tizenegyespárbaj. Ami úgy indult, hogy az MU első rúgója, hibázott! Ám a folytatásban a Coventry két játékosa sem tudta gólra váltani a 11-esét, míg a manchesteriek közül Diogo Dalot, Bruno Fernandes és Rasmus Höjlund sem hibázott, így az MU megmenekült a nagy szégyentől.

Maguire gólja – ez is kellett a Manchester United sikeréhez. Forrás: X/Mancheser United

Amikor Höjlund a döntőbe lőtte a csapatát, az addig összekapaszkodó és ünnepelni kezdő manchesteri játékosok közül Harry Maguire odament az ellenfél játékosaihoz, mondott néhány vigasztaló szót, és gratulált nekik a kis híján szenzációt okozó parádés teljesítményükhöz. Ugyanakkor Antony a Coventry játékosai elé ugrott, egyben a szurkolótábora felé fordult, és a füleit simogatva provokálta őket. A brazil támadó ezzel nagyon lejáratta magát, és most jó okkal kap hideget is, meleget is.  „Ne légy olyan, mint Antony!”, „Ez a különbség Maguire és Antony között” – olvashatjuk többek között.

Azt azért tegyük hozzá, hogy amikor a büntetőpárbajban Wright értékesítette a maga 11-esét, és ezzel 1-0-ra vezetett a csapata, ő is ezt a mozdulatot tette a manchesteri szurkolók felé.

 

Wright kezdte, Antony befejezte

Haji Wright mozdulata. Forrás: X

 

Azt amúgy, hogy csapatuk 3-0-s vezetése után majdnem elvérzett egy másodosztályú együttes ellen, az MU szurkolói is nehezen emésztik meg, nem felhőtlen az örömük.

– Képesek vagyunk nagyon magas szinten játszani, de ugyanazon a meccsen nagyon alacsony szinten is. Ma megúsztuk… De ami történt, nem szégyen, bejutottunk az FA-kupa döntőjébe, ami óriási eredmény, és ebből erőt meríthetünk – nyilatkozta Erik ten Hag, az MU vezetőedzője.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.