Sporttörténelem: először vezeti magyar versenyző a világranglistát az olimpiai sportágban

A párizsi játékokra készülő vitorlázó, az ILCA 6 hajóosztályban versenyző Érdi Mária átvette a vezetést a világranglistán. A harmadik olimpiája előtt álló Érdi első magyarként jutott ilyen magasságba sportágában.

2024. 04. 25. 9:39
Érdi Mária önbizalomtól duzzadva készülhet a párizsi játékokra. Fotó: porthole.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Örülök, hogy első magyarként olimpiai hajóosztályban világranglista-éllovasként készülhetek az olimpiára. Jelenleg a hyéres-i világkupára koncentrálok, de mindenesetre a világranglistán elfoglalt hely biztató az előttem álló feladatok előtt – idézte a legutóbbi, Mallorcán rendezett világkupa-állomáson diadalmaskodó Érdi Máriát a sportoló sajtóosztályának közleménye.

A sikerszéria folytatása

Érdi Mária sikere sporttörténelmi, előtte ugyanis még egyetlen magyar vitorlázónak sem sikerült elérni a világranglista első helyét. Az ILCA 6 hajóosztályban versenyző klasszis a német Julia Buesselberget és dán Anne-Marie Rindomot előzi meg a rangsorban. A magyar versenyző az utóbbi időszakban nem először ér el korábban nem látott eredményt: női egyéni hajóosztályban világbajnoki aranyat szerzett, majd az Eb-érme után egy kontinensbajnoki elsőséget is begyűjtött. A 2023-as év eredményei alapján Magyarországon megkapta az év női sportolójának járó díjat. Ezt a sort folytatva sportkarrierje során először a világranglistán is az élre állt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.