Szomorú hír érkezett a magyar klasszisról, véget érhetett a szezonja

Kézközépcsonttörése miatt – saját bevallása szerint – nagy valószínűséggel véget ért az idény a kosárlabdázó Hanga Ádám számára.

Forrás: MTI2024. 04. 19. 15:04
Hanga Ádám (jobbra) és Alberto Abalde a férfi kosárlabda Euroliga Crvena zvezda–Real Madrid mérkõzésén Madridban 2024. március 22-én
Hanga Ádám (jobbra) és Alberto Abalde a férfi kosárlabda Euroliga Crvena zvezda–Real Madrid mérkõzésén Madridban 2024. március 22-én Fotó: MTI/EPA/EFE/Chema Moya
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A keddi edzésen kaptam egy ütést a kezemre, teljesen ártalmatlan szituáció volt, harcoltunk a labdáért, az én kézfejem felfelé mozgott, a csapattársam könyöke pedig lefelé: a kettő megtalálta egymást, a kézközépcsontom pedig sajnos kettétört – idézte fel az esetet az M1 aktuális csatorna megkeresésére a szerb Crvena zvezda 35 éves játékosa. Mint mondta, már abban a pillanatban érezte, hogy valami nincs rendben, rögtön kórházba ment, ahol rövid időn belül igazolódott a legnagyobb félelme. Kitért arra is, hogy másnap egy sebésszel egyeztetett arról, gyorsítja-e a felépülést egy esetleges műtét, de végül nem a beavatkozás mellett döntöttek. Csütörtökön már levették a gipszet, a kezére rögzítőt tettek, amelynek hat-nyolc hétig kell rajta lennie.

– Nagy valószínűséggel véget ért a szezonom – mutatott rá.

Az idényt értékelve Hanga azt mondta: vegyesek az érzései, mivel az Euroligában nem úgy szerepeltek, ahogy szerették volna, lemaradtak a rájátszásról. Saját teljesítményére kitérve emlékeztetett rá, hogy az idény eleji hosszú, közel két hónapos kihagyás után építette fel magát, igyekezett bekerülni a csapatba, és a szezon második felére lendült formába. A Szerb Kupa megnyerésének nagyon örült, a regionális nemzetközi bajnokságban, az ABA Ligában alapszakaszgyőzelem után kezdték a rájátszást, ezt követi majd a szerb bajnokság befejezése, így még két trófeát hódíthat el a belgrádi alakulat.

Mint mondta: büszke, hogy tavaly nyáron a Crvena zvezdához szerződve nagy múltú klubnál tudta folytatni pályafutását, és akár hetente többször is 20-22 ezer ember előtt léphetett pályára.

Előre tekintve elárulta: mivel 1+1 éves szerződést írt alá, nem biztos, hogy a következő szezonban is itt fog játszani. Ugyanakkor háromgyermekes apaként nem a költözés a célja, szívesen maradna a klubnál.

– De semmi nem biztos, ha rajtam múlik, nem váltottam volna klubot a karrierem során. Nagyban függ attól a jövőm, hogy a klub mit fog felém kommunikálni, a sérülésem befolyásolja-e a döntését vagy sem. Azt gondolom, hogy legkésőbb egy hónapon belül tudni fogjuk, hogy maradunk-e Belgrádban – fejtette ki.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.