Liu Shaolin Sándor is belekeveredett a dubaji armageddonba + videó

Amint arról beszámoltunk, a hét elején, közepén Dubaj természeti katasztrófa által sújtott terület lett; az Egyesült Arab Emírségek ékkövének számító, 3,3 millió fős lakosságú városban heves viharok kíséretében egy nap alatt másfél évnyi csapadékmennyiség hullott le. Az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor is belekeveredett a dubaji armageddonba.

2024. 04. 19. 9:48
Csütörtökön még ilyen állapotok voltak Dubajban
Csütörtökön még ilyen állapotok voltak Dubajban Fotó: EPA/Ali Haider
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel Dubajban nincs kiépített csatornahálózat – a sivatagi környezetben erre eddig nem volt szükség, bár az utóbbi években már előfordultak felhőszakadások –, fél Dubaj a víz alá került. Az esőzések hétfő este kezdődtek, kedd késő délutánra pedig több mint 142 milliméternyi csapadék hullott le Dubajban. Annyi, amennyi másfél év alatt szokott összesen. Mindez megbénította a dubaji nemzetközi repülőtér működését, a forgalom és a városi tömegközlekedés pedig még mindig akadozik. A magyar színekben olimpiai bajnok, de már kínai színekben versenyző rövid pályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor is belekeveredett az armageddonba. Bár az Instagram-oldalán megosztott fotók arról tanúskodnak, hogy jutott ideje napozásra is, a lezúduló özönvizet azonban ő sem kerülte el.

 

 

Liu Shaolin Sándor és az özönvíz

Az olimpiai bajnok csak így tudott haladni:

Forrás: Instagram/shaolinliu

Liu Shaolin Sándor fotói és videói:

No persze Dubajban a napokban sokkal félelmetesebb videók és fotók is készültek.

 

Világbajnokságon március közepén szerepelt először a kínai válogatottban a magyar színekben olimpiai bajnok Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor, s ugyan a fivérek Rotterdamban egyéni számukban nem jutottak döntőbe, mégis elégedetten utazhattak haza: mindketten tagjai voltak az aranyérmet szerzett kínai férfiváltónak, Liu Shaoang pedig a vegyes váltó tagjaként is győzött.

Liu Shaoang jobban járt, hogy ő most Balira utazott, előtte pedig Thaiföldön kapcsolódott ki.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.