Ronaldinho visszatért, de honfitársa volt a Barcelona hőse

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a Barcelona fordulatos mérkőzésen 3-2-es előnyt szerzett idegenben a Paris Saint-Germain elleni párharcban. A meccs legjobbja a Barcelona támadója, Raphinha lett, aki két gólt szerzett legendás honfitársa, Ronaldinho szeme láttára. Spanyol előny a másik párharcban is: az Atlético Madrid hazai pályán 2-1-re nyert a Borussia Dortmund ellen.

2024. 04. 10. 22:56
Párizs, 2024. április 10.
Raphinha, az FC Barcelona játékosa, miután megszerezte csapata elsõ gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjének elsõ, Paris Saint-Germain-FC Barcelona mérkõzésen a párizsi Parc des Princes Stadionban 2024. április 10-én.
Raphinha két gólt lőtt a Barcelona színeiben a PSG ellen Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luis Enrique 2017-ben a Barcelona kispadján ült, amikor a katalánok 4-0-ra kikaptak a Paris Saint-Germain vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, hogy aztán a visszavágót hazai pályán 6-1-re megnyerjék. Idén a Barcelona és a Paris Saint-Germain párharcának tétje már az elődöntőbe jutás, Luis Enrique pedig a PSG kispadján ül.

Párizs, 2024. április 10.
Raphinha, az FC Barcelona játékosa, miután megszerezte csapata elsõ gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjének elsõ, Paris Saint-Germain-FC Barcelona mérkõzésen a párizsi Parc des Princes Stadionban 2024. április 10-én.
Kylian Mbappé
halovány volt, Raphinha szárnyalt a PSG és a Barcelona meccsén (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

Aktívan kezdett a PSG, de Ter Stegennek nem kellett igazán nagy bravúrt bemutatnia. Annál nagyobbat mentett a túloldalon Mendes, Lewandowski ugyanis megelőzte Donnarummát, de a lengyel támadó fejesét a portugál védő kivágta a gólvonalról.

A hét évvel ezelőtti klasszikus párharcban Sergi Roberto szerezte a Barcelona továbbjutást érő gólját, ő idén kihagyja a visszavágót ez az első meccs első félidejében kapott sárga lapjával eldőlt. Sokáig viszont nem szomorkodott, ugyanis néhány perccel később Raphinha vezetést szerzett a Barcelonának: Donnarumma Lewandowski elől még bravúrral mentett, de a labda a brazil támadó elé került, akinek nem volt igazán nehéz dolga.

Ronaldinho a PSG és a Barcelona meccsén

Nem Luis Enrique az egyetlen, aki a PSG-hez és a Barcához is kötődik. Ousmane Dembélé volt klubja ellen játszott a PSG színeiben. No, és ott volt a stadionban minden idők egyik legzseniálisabb futballistája, Ronaldinho is, aki mindkét csapatban megfordult pályafutása során.

Ronaldinho természetesen már nem lőhetett gólt, Dembélé viszont igen: a második félidő elején egy higgadt csel után bombagóllal egyenlített a francia támadó.

S mire felocsúdott volna a Barcelona, már hátrányban volt: Vitinha az 51. perc elején már a PSG-nek szerezte meg a vezetést. Sőt, a csereként beállt Barcola lövésénél a keresztléc mentette meg a katalánokat.

A Barcelona hőse azonban nem a kapufa, hanem Raphinha volt, aki remek indítása után nagyszerű kapáslövéssel megszerezte a második gólját a meccsen. A brazil támadónak a mesterhármasra is nyílt esélye, de a szabadrúgását védte Donnarumma.

Raphinát a hajrára lecserélte Xavi, a brazil már nem volt pályán, amikor a Barcelona újra megszerezte a vezetést, a huszonnyolcadik születésnapját góllal ünneplő Christensen fejesével.

Luis Enrique most is hátrányba került csapatával a PSG–Barcelona párharcban, de távolról sincs szüksége akkora fordításra, mint a hét évvel ezelőtti párharcban. 

Az Atlético Madrid is előnyt szerzett

Az Atlético Madrid nagyon agresszív letámadással kezdte a Borussia Dortmund ellen, s ennek meg is lett az eredménye. Kobel kapus kissé sokat várt, de ő még csapattárshoz, Maatsenhez passzolt, aki viszont a szorult helyzetből a hazaiak játékosa, Rodrigo De Paul elé tálalt, az argentin pedig megszerezte a vezetést az Atléticónak.

Madrid, 2024. április 10.
Samu Lino, az Atlético Madrid játékosa (j) csapattársával, Antoine Griezmann-nal, miután berúgta csapata második gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjének elsõ, Atlético Madrid-Borussia Dortmund mérkõzésén a madridi Civitas Metropolitano Stadionban 2024. április 10-én.
De Paul (balra) és Samuel Lino (jobbra) is gólt szerzett a Dortmund ellen (Fotó: MTI/EPA/EFE/Juanjo Martin)

A sokkból szép lassan kezdett magához térni a német csapat, amikor egy óriási bedobás zavarta meg a sárga-feketék védelmét, az Atlético pedig ismét könyörtelen volt, Samuel Lino duplázta meg az előnyt, aki néhány perccel korábban kisárgázta magát a jövő heti visszavágóról.

Lino a második félidőben saját maga második gólját is megszerezhette volna, de közeli kísérletét Kobel bravúrral védte, majd a rendkívül nehéz időszakokat is megélt Sébastien Haller góljával szépített a Dortmund.

Egy másik dortmundi csereember, Julian Brandt pedig a meccs utolsó labdaérintésével a kapufára fejelt, így az Atlético legalább az első félidőben kiharcolt kétgólos előnye felét megőrizte a visszavágóra.

Egy biztos: a négy BL-negyeddöntős párharc közül egy sem dőlt el ezen a héten.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első meccsek

Paris Saint-Germain (francia)–Barcelona (spanyol) 2-3 (0-1), gólszerzők: Dembélé (48.), Vitinha (51.), illetve Raphinha (37., 62.), Christensen (77.)
Atlético Madrid (spanyol)–Borussia Dortmund (német) 2-1 (2-0), gólszerzők: De Paul (4.), Samuel Lino (32.), illetve Haller (81.)

 Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.