A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Két percig bírta hallgatni Hummels a róla lemondó német kapitány magyarázkodását

Mats Hummels ki meri jelenteni, hogy jelenleg ott van az öt legjobb német középhátvéd között, mégis megérti Julian Nagelsmann szövetségi kapitány döntését, hogy kimaradt az Európa-bajnoki keretből. Pedig Hummels a Bajnokok Ligájában kimagasló teljesítménnyel segítette a döntőig a Dortmundot, azt viszont nem tagadja, hogy keserűen fogadta Nagelsmann döntését, mindössze két percig bírta hallgatni a telefonban a kapitány magyarázkodását.

2024. 05. 29. 13:20
HUMMELS, Mats
A gólszerzõ Mats Hummels, a Borussia Dortmund játékosa, miután a csapata 1-0-ra győzött a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének Paris Saint-Germain-Borussia Dortmund visszavágó mérkõzésén a párizsi Parc des Princes Stadionban 2024. május 7-én. A Dortmund jutott be a döntőbe. Fotó: MTI/AP/Frank Augstein
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kezdőnyi sztárjátékosról lemondott Julian Nagelsmann, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, amikor kihirdette csapata Európa-bajnoki keretét. A kimaradók közé került Mats Hummels is, aki a 2014-ben világbajnok együttes alapembere volt, és a tavasszal sokadvirágzását élte immáron 35 évesen, hiszen a Dortmund vezéregyénisége volt a szombati, a Real Madrid elleni BL-döntőig vezető úton.

HUMMELS, Mats
Mats Hummels a BL-döntőre készül, de az Eb-n nem lesz ott. Fotó: EPA/Yoan Valat

Számok támasztják alá, hogy Hummels csúcsformában futballozott az elmúlt időszakban, konkrétan ő a BL-idény legjobb középső védője, ami amúgy hiányposzt volt az Eb-n a magyar válogatottal egy csoportban szereplő németeknél az elmúlt két évben. Hummels a PSG elleni BL-elődöntő mindkét meccsén a mezőny legjobbja volt, az UEFA statisztikái szerint pedig az idényben ő gyűjtötte be a legtöbb lecsorgó labdát, ő a legjobb a megelőző szerelésekben és ő hajtotta végre a legtöbb sikeres becsúszást a sorozatban. Ez utóbbiak közül a PSG ellen egy szenzációsat is bemutatott, amikor lelopta a labdát Kylian Mbappé lövésre lendülő lábáról:

Mindez hiába, Nagelsmann nem hívta be Hummelst a hazai rendezésű Eb-re. A német Sport Bild című lap készített interjút a csalódott játékossal, aki elárulta, milyen körülmények között értesült a döntésről. A szövetségi kapitány telefonon közölte vele, hogy nem lesz ott az Eb-n.

 

Hummels alig bírta hallgatni a német kapitányt

– Rövid és keserű beszélgetés volt, két percig sem tartott, mert edzésre kellett mennem – árulta el Hummels. – Ilyen helyzetben nincs szükség hosszas magyarázkodásra vagy lelkizésre, úgyhogy elég volt nekem ennyi is.

A Dortmund rutinos védője cáfolta, hogy Nagelsmann amiatt nem számított rá, mert nehezen fogadta volna el a csereszerepet, legalábbis állítása szerint a kispadra is boldogan leült volna. A németek négyvédős rendszerében egyébként nagy valószínűséggel Antonio Rüdiger (Real Madrid) és Jonathan Tah (Bayer Leverkusen) lesz a két kezdő középső védő. 

– Úgy értelmeztem a szavait, hogy a korom nagyobb szerepet játszott a döntésében, különösen az erőnlétem – tért rá a kimaradása okára Hummels.

 

Keserű, de megérti Julian Nagelsmann döntését

A világbajnok védő csalódott volt a döntés miatt, de megértette Nagelsmannt:

– Csalódás ez nekem, mert magabiztosan kijelenthetem, hogy jelenleg az öt legjobb védő közé tartozom Németországban. De egy válogatott keret soha nem arról szólt, hogy a 26 legjobbat kiválogasd. Megértem, hogy Nagelsmann azt a csapatot építi, amivel március óta együtt dolgozott. Ha edző lennék, én is így döntenék. Ha már a kinevezése előtt is ilyen formában lettem volna, most én is tagja lehetnék az Európa-bajnoki keretnek.

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.