Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Szoboszlai bosszúsan jöhetett le a pályáról, ki gondolta, hogy ez lesz a vége?!

A Premier League 37., utolsó előtti fordulójának zárómérkőzésén hétfő este a tabellán negyedik Aston Villa a harmadik Liverpool csapatát fogadta. A meccs 3-3-ra végződött, pedig a Liverpool 3-1-re vezetett, a vendégeknél Szoboszlai Dominik a 75. percben állt be.

2024. 05. 13. 23:03
Martínez kapus hatalmas hibájával indult az Aston Villa és a Liverpool találkozója
Martínez kapus hatalmas hibájával indult az Aston Villa és a Liverpool találkozója Forrás: X/Premier League
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool úgy léphetett pályára, hogy idén biztosan a harmadik helyen végez a Premier League-ben; a negyedik, 11 ponttal kevesebbel rendelkező Aston Villa pedig négy ponttal állt az ötödik Tottenham előtt. Igaz, a Spursnak még van egy elmaradt meccse is, de kedden a címvédő, jelenleg második Manchester Cityt fogadja, amelynek létfontosságú a három pont begyűjtése, csak így kerülhet a listavezető Arsenal elé a hét végi utolsó forduló előtt.  Az Aston Villa a legutóbbi három tétmeccsét elveszítette, az Európa-konferencialiga elődöntőjében otthon és idegenben is kikapott az Olimpiakosztól, vagyis a döntő kapujában bukott el, így most a bajnokságban az utolsó hazai meccsén szerette volna kárpótolni a szurkolóit azzal, hogy a Liverpool legyőzésével matematikailag is bebiztosítja a BL-szereplését érő negyedik helyét. A Poolban a csapat legutóbbi két meccsén csak csere volt, a szezon végén távozó Jürgen Klopp a West Ham United ellen (idegenben 2-2) a 91., a Tottenham ellen (otthon 4-2) a 83. percben küldte be a pályára; és a tréner ezúttal sem jelölte a kezdőcsapatba.

Szoboszlai ezúttal is csak a Liverpool cserejátékosai közé került be Forrás: X/Liverpool FC

Honfitársunknak a szeptember 3-án a 4. fordulóban játszott Liverpool–Aston Villa (3-0) meccsről szép emlékei lehetnek, hiszen már a 3. percben betalált, és az volt az első gólja a Vörösök mezében. Most már a 2. percben megszerezte a vezetést a Liverpool, Elliott jobb oldali beadása az egyik védőn megpattant, a világbajnok argentin Martínez kapus pedig olyan szerencsétlenül ért hozzá, hogy bepaskolta a kapujába (0-1). A 12. percben egyenlített a házigazda, Tielemans 15 méterről talált be Alisson kapujába (1-1). A nagy Aston Villa-szurkoló amerikai filmcsillag, Tom Hanks is tapsolt a lelátón. 

Tom Hanks itt az Aston Villa első góljának örül Forrás: X/433

A 23. percben aztán Gakpo góljával újra a vendégek vezettek, millimétereken múlt, hogy a VAR azt a döntést hozta, nem volt leshelyzet (1-2). Fordulás után a második játékrész is liverpooli góllal indult, szabadrúgásból Elliott ívelte a labdát a kapu elé, s Quansah befejelte (1-3). Klopp a 75. percben egyszerre négyet cserélt, és Endo helyére Szoboszlai állt be.

Szoboszlai helyzete kimaradt, az Aston Villa viszont kétszer is bevette a Liverpool kapuját 

S a magyar válogatott csapatkapitánya két perc múlva már helyzetbe is került, Szalah passzával lépett ki, de kisodródva nem tudta átemelni a labdát az eldőlő Martínez felett. A 85. percben a túloldalon Mac Allister a 16-osa előtt elveszítette a labdát, a csereként beállt Durán pedig élt a lehetőséggel (2-3). A 88. percben pedig Diaby lövése Duránon irányt változtatva került Alisson kapujába (3-3). Több gól már nem esett, a Liverpool játékosai bosszúsan jöhettek le a pályáról...

FRISSÍTÉS!

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.