Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország

Folytassa, Míster! Marco Rossi ismét varázsolt

Marco Rossi ismét varázsolt. A magyar válogatott 1-0-ra legyőzte Skóciát Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával, így továbbra is van esélye a továbbjutásra az Európa-bajnokságon. Történjen ezután bármi is a folytatásban, az Eb már mindenképpen hatalmas élmény marad. Nem is kérdés, hogy Rossinak folytatnia kell a munkáját.

2024. 06. 23. 23:16
Marco Rossinak és a magyar válogatottnak hamarosan ismét az Eb helyszínén lesz jelenése
Marco Rossinak és a magyar válogatottnak hamarosan ismét az Eb helyszínén lesz jelenése Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marco Rossit 2018 nyarán a csúnyán megbukott Georges Leekens helyett nevezték ki szövetségi kapitánynak. Vele is nehezen indult be a gépezet. A magyar válogatott a C osztályban kezdte meg a Nemzetek Ligája első kiírását, méghozzá egyből vereséggel, Tamperében, Finnország vendégeként. A csapat ezután is hektikusan szerepelt, a végére aztán belelendült, és szerencsével – az utolsó fordulóban a görögök odahaza Lambrópulosz öngóljával kikaptak az észtektől – befutott a második helyre, aminek köszönhetően részt vehetett a pótselejtezőben.

Marco Rossi, Szoboszlai Dominik, magyar labdarúgó-válogatott, foci eb 2024,
Már-már úgy tűnt, hogy véget ér Rossi nagy korszaka... (Fotó: Mirkó István)

A sikertörténet innen jól ismert. A Covid alatt, zárt kapuk mögött legyőztük 2-1-re Izlandot és kijutottunk a 2020-as, 2021-ben megrendezett Európa-bajnokságra, amelyen várakozáson felül szerepelve Franciaországgal és Németországgal is döntetlent játszottunk, közben megnyertük a Nemzetek Ligája B osztályát is és feljutottunk az A divízióba, ahol Angliát oda-vissza legyőztük. népszerűsége egyre emelkedett.

Időközben igazából egyetlen mélypont volt, a 2022-es világbajnokság selejtezője, amelyben a magyar válogatott valós esély nélkül esett ki. Igaz, Rossi nem ezt emelte ki a Svájc elleni vereség után. 

– 2020 szeptembere óta, négy éve ez volt az első alkalom, hogy én mint edző, szégyelltem a csapatom játékát az első félidőt követően – mondta Rossi. Csak az Oroszországtól hazai pályán elszenvedett 3-2-es vereségre gondolhatott, amit a magyar szurkolók már rég megbocsátottak. 

Úgy volt megírva, hogy a sikertörténet folytatódjon.

Marco Rossi két vereség után ismét összekapta a magyar válogatottat. Jobbak voltunk a skótok ellen, megérdemeltük a győzelmet.

Az Európa-bajnoksággal tehát nem ér véget, folytatódik a magyar válogatott és Marco Rossi közös korszaka. Ezt attól függetlenül kijelenthetjük, hogy a magyar válogatott ezzel a győzelemmel még nem jutott tovább, tehát akár ki is eshet. Ám a csapat ismét olyan boldogságot okozott, hogy nem is vitás, Rossinak muszáj maradnia.

Marco Rossi szerződése 2025-ig, a világbajnoki selejtezők végéig szól. Őszintén reméljük, hogy 2026-ig nem távozik az olasz mester. Mondani sem kell, hogy az mit jelentene...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.