Már a templomba is beszökött a futball az Európa-bajnokságon + fotó

Vasárnap megkezdődik a németországi Európa-bajnokságon a csoportkör utolsó fordulója, és már javában megy a nagy számolgatás arról is, hogy az egyelőre nullapontos magyar labdarúgó-válogatott hogyan juthat még tovább. Ha nehezen jön ki a matek, hinni még mindig lehet – nem akárki üzen egy stuttgarti templomból.

2024. 06. 22. 15:58
UEFA EURO 2024 - Group A Germany vs Hungary
Magyar szurkolók üzenete Stuttgartban, a válogatott Németország elleni meccse előtt. Vasárnap ugyanitt Skócia lesz az ellenfél, addig templomba is lehet, sőt érdemes menni. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Marco Rossi vezette magyar válogatott vasárnap 21 órakor Skócia ellen vívja Stuttgartban az utolsó csoportmeccsét a németországi Eb-n. Mivel eddig Svájctól és a házigazdától is kétgólos vereséget szenvedett a csapat, a továbbjutáshoz a skótok ellen mindenképpen nyerni kellene, de még az sem biztos, hogy elég lesz a nyolcaddöntőhöz. Jó hír, hogy ha nehezen jön ki a matek, hinni még mindig lehet – nem akárki üzen egy stuttgarti templomból, íme:

Isteni üzenet egy templomban a foci Eb egyik helyszínén, Stuttgartban. Fotó: Magyar Nemzet

„You’ll never walk alone. – Gott” – olvasható az üzenet a belvárosban, a Schlossplatzon található szurkolói zóna közelében egy templomban. Az aláírás szerint egyenesen Istentől. Telitalálat. A You’ll Never Walk Alone a Liverpool klubhimnusza, de számos más csapat szurkolói is éneklik, a német példánál maradva a nemrég BL-döntőt játszó Dortmund drukkerei is

A „soha nem jársz egyedül” azt fejezi ki, hogy történhet bármi, mindig van kihez tartozni. A hitnek is valami hasonló a lényege.

Meg kell hagyni, a látványra is adtak: kapuháló és kis papírból készült focilabdák veszik körbe a táblát. A futball már a templomba is beszökött Németországban.

A Magyar Nemzet kiküldött tudósítója jelenti Stuttgartból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.